Hier blijft u op de hoogte van het laatste nieuws over Stichting Papageno en het Papageno Huis.

Concert Van Zweden & Nederlands Blazers Ensemble

Vrijdag 22 Maart, 20:15 uur, Kleine zaal, Muziekgebouw eindhoven

AALTJE VAN ZWEDEN & NEDERLANDS BLAZERS ENSEMBLE

Mahler - Das Lied von der Erde

Christanne Stotijn, alt
Marcel Reijans, tenor

Kaarten    €18.00 - €25.70 

   AvZ Boekenlegger   

Zoals 'Das Lied von der Erde ' gaat over het leven, verlies en hoop, zo neemt Aaltje van Zweden, vrouw van een van 's werelds beroemdste dirigenten, ons in haar openhartige boek 'Om wie je bent' mee in haar aangrijpende levensverhaal.

Van Zweden laat ons zien hoe dramatische levenservaringen uiteindelijk ook weer kracht kunnen geven. Zoals enkele eeuwenoude Chinese gedichten uit een door een meelevende vriend meegebrachte bundel Mahler's verdriet raakten en in hem de componist weer wakker maakte. Een avond met indringende muziek en persoonlijke verhalen die inspireren en troost bieden.

https://www.muziekgebouweindhoven.nl/

Jazz concert in Conservatorium Hotel te Amsterdam

Het Conservatorium hotel onderhoudt sinds de dag van de opening in 2011 een hechte samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam; Amsterdam’s Universiteit van de Kunsten. Het hotel benadrukt het erfgoed en de geschiedenis van het gebouw, waar het voormalige Sweelinck Conservatorium van 1983 tot en met 2008 gehuisvest was. De studenten van het Conservatorium van Amsterdam wordt de mogelijkheid geboden om elk weekend in de Lounge van het hotel op te treden. Daarnaast worden vier bands de gelegenheid gegeven in het hotel op te treden en mee te dingen naar een beurs van € 5.000,- aangeboden door The Set hotels. Sennheiser, het premium merk koptelefoon, kent daarnaast de Audi Publieksprijs van € 750,- toe.
Door de aankoop van een ticket voor dit concert ondersteunt u de Stichting Papageno die zich richt op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme door het aanbieden van muziektherapie en een plek om te wonen en werken. Van elk ticket zal € 10,- worden gedoneerd aan de Stichting Papageno.

Ian Cleaver kwartet

Ian

Ian Cleaver (1996) is een veelbelovende Jazz trompettist die sinds zijn 16e met verschillende kleine en grote bands optreedt o.a. in het Concertgebouw, BIMHUIS en op het North Sea Jazz Festival.

Stan van de Wetering Kwartet

Stan 

Stan is een zeer bekend gezicht in de Amsterdamse Jazz scene. Een saxofonist met een zeer eigen persoonlijkheid die al diep geworteld is in de jazz traditie.

Ben Fitzpatrick Kwartet

Ben

Dit kwartet bestaat uit musici van over de hele wereld met Ben uit Dublin als hun leider en zij hebben inmiddels naam gemaakt zowel in Europa als Amerika.

Zij hebben een repertoire van soul, fun and groovy arrangementen die zowel traditioneel zijn maar ook zeker vernieuwend

Forest Light Kwintet

Marta

Forest Light is geïnspireerd door sing- en songwriter Marta Arpini. Het kwintet werkt met origineel materiaal maar smelt diverse sferen aan elkaar door hun unieke persoonlijkheden.

https://www.eventbrite.nl/o/conservatorium-hotel-15888774282

Is mijn kind anders? Autisme bij jonge kinderen

Op 9 november wordt Autismejongekind.nl officieel gelanceerd tijdens het NVA AutismeCongres 2018. Dit is een platform voor ouders én professionals waarop toegankelijke informatie staat over autisme bij jonge kinderen. Juist in de eerste levensjaren kan de ontwikkeling van het brein nog positief worden beïnvloed. Maar wanneer is er reden tot zorg over de ontwikkeling van dat kinderbrein op sociaal en communicatief gebied? En als je je zorgen maakt, wat kun je dan doen?

In de film ‘Is mijn kind anders?’ komen zowel ouders als professionals aan het woord. Misschien wel de belangrijkste boodschap uit de film: tijdig passende hulp aan kind én ouders is belangrijker dan een ‘label’ zoals autisme. Een diagnose is dan ook lang niet altijd nodig om hulp te krijgen. Het gaat er vooral om dat ouder(s) en kind zich gesteund voelen en de ontwikkeling van het kind weer op gang komt. 

Autismejongekind.nl is een initiatief van Stichting Papageno, de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), de Academische Werkplaatsen Autisme en het Landelijk Expertise Netwerk Autisme Jonge Kind. Mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Canon Autisme Nederland

Autisme Canon

De Canon Autisme Nederland verhaalt over de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van autisme - in Nederland én daarbuiten. Elk venster is verbonden aan een belangrijk jaartal. Zo begint de canon met de Nederlandse pedagoog en non Ida Frye, ook bekend als ‘zuster Gaudia’. Zij omschreef al in de jaren dertig van de vorige eeuw een jong kind als ‘autist’; ruim voordat de beroemde Oostenrijks-Amerikaanse psychiater Leo Kanner in 1943 zijn eerste artikel over autisme schreef.

‘De geschiedenis van autisme verloopt in opvallend kronkelige weggetjes’, zegt psycholoog en onderzoeker Annelies de Bildt, één van de redacteuren van de Canon Autisme Nederland en onderzoeker bij het Groningse universitaire centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Accare. 
Bijdragen worden geleverd door mensen met autisme, ouders van kinderen met autisme en deskundigen uit de wetenschap en het werkveld rond autisme. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) is nauw betrokken bij het vervaardigen van de Canon. 

Meet Jaap van Zweden, the new maestro of the New York Philharmonic

Het programma '60 minutes' besteed uitgebreid aandacht aan Jaap van Zweden en Papageno. Lesley Stahl praat met de Nederlandse dirigent die nieuwe ideeën en richting geeft aan wat velen beschouwen als een van de beste symfonieorkesten ter wereld.

Schermafbeelding 2018 10 31 om 11.50.44

https://www.cbsnews.com/news/meet-jaap-van-zweden-the-new-maestro-of-the-new-york-philharmonic-60-minutes/