Komt u ook naar het Papageno Muziekgala?

Jaap van ZwedenDit jaar vindt het jaarlijkse benefietgala van Papageno plaats op donderdag 2 november om 18.00 uur in het prestigieuze Concertgebouw in Amsterdam. Samen met onze gasten zamelen we deze avond geld in om het verschil te maken in het leven van kinderen en jongeren met autisme. Want we willen nog meer Papageno huizen realiseren, essentiële muziektherapie en vroegdiagnostiek bieden en een fantastische community-app voor jongeren lanceren. Komt u ook om uw genereuze bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor kinderen en jongeren met autisme? Ze hebben het nodig!

Deze buitengewone avond wordt gepresenteerd door niemand minder dan Chantal Janzen, en uiteraard dirigeert Maestro Jaap van Zweden het orkest. Bereid u voor om betoverd te worden door een sensationele line-up van bijzondere acts, die culmineren in een gedenkwaardig viergangendiner. Er is ook een exclusieve veiling met unieke items, waardoor u de mogelijkheid krijgt om iets buitengewoons te bezitten en tegelijkertijd een significante impact te maken.

Om uw plaats op dit uitzonderlijke evenement veilig te stellen zijn er verschillende opties. Neem hiervoor contact op met Evelyn Prohn van Papageno via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel haar via 0624646246.

Papageno Variaties, zomer 2023

papageno variaties zomer2023Het is volop zomer in Nederland! Daarom treft u hierbij de zomereditie aan van de Papageno Variaties.

Hierin kunt u lezen...

>>

Waar ben je thuis?

Ik was helemaal niet van plan om na Om wie je bent nog een boek te schrijven. Maar op een ochtend zeven jaar geleden, ontdekte ik dat wij in een huis woonden waar een gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog is weggevoerd. Toen bedacht ik me: ik ben moeder van een kind met autisme en een verstandelijke beperking, waarom weet ik niet wat er toen met kinderen zoals mijn Benjamin is gebeurd?. Ik ging op onderzoek, dook in archieven, sprak met historici, deskundigen en familieleden en kwam te weten wat er kan gebeuren als mensen met een beperking worden buitengesloten. Door moeder van Benjamin te zijn, ben ik gaan inzien hoe kwetsbaar de wereld waarin we ook nu leven is. Het fragiele van wat we met z'n allen hebben gecreëerd moeten we met hand en tand beschermen. Het kan zomaar weg zijn.Waar ben je thuis? is vanaf 17 mei verkrijgbaar, in de lokale boekhandel en online. Mijn boek zal ook als e-book en luisterboek verschijnen. Mocht je nu al een exemplaar willen bestellen dan kan dat via deze link
 
Klik hier voor meer informatie.

20220511 boekcover waar ben ik thuis

 

 

 

Expositie: Kunstlicht

15 november tot en met 31 januari 2023

Expositie: Kunstlicht

Passend bij de donkere dagen is in het Papageno Huis Laren een expositie te zien met als thema ‘Kunstlicht’. Zowel in het zAaltje, het restaurant als het winkeltje hangen schilderijen waarin het onderwerp licht is verwerkt. Soms licht er iets op, soms is er een schaduweffect te zien en bij een enkel werk zijn kleine lampjes in het schilderij verwerkt. Oftewel unieke werken die elk een eigen ‘inkleuring’ tonen van het thema en daardoor ook samen een afwisselend en mooi geheel vormen.

De schilderijen zijn gemaakt door jongeren met autisme. Zij komen wekelijks naar de creatieve dagbesteding in het Papageno Huis. Tijdens deze dagbesteding ontwikkelen zij zich op meerdere gebieden. Bijvoorbeeld door samen te werken, meerdere technieken toe te passen, kleine of juist hele grote werken te maken en ook het werken met thema’s is één van de invalshoeken om je te ontwikkelen.

Kom gerust langs om deze werken te bekijken. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur en op zondag in combinatie met een bezoek aan een koffieconcert (kijk daarvoor op www.papageno.nl/evenementen). 

1e schilderij
2e schilderij
3e schilderij

World Doctors Orchestra

20220303 flyer

Op 3 juni speelt het World Doctors Orchestra in het concert gebouw van Amsterdam, op 2 juni in Enschede.
Het is een prachtig concert en alle inkomsten gaan Stichting Papageno! Kaarten zijn te koop via: https://www.world-doctors-orchestra.org/concerts/amsterdam2022