Waar verwonder jij je over? Aaltje van Zweden bij LUX

Op 1 september is Aaltje van Zweden te gast bij LUX. Aaltje is oprichtster van stichting Papageno. Deze stichting verleent steun aan gezinnen met kinderen met autisme. Haar betrokkenheid op kinderen met autisme komt voort uit haar persoonlijke situatie: samen met haar man, dirigent Jaap van Zweden, heeft ze vier kinderen, van wie de derde autisme heeft.

Wat kan Aaltje tot verwondering brengen? Wanneer wordt zij verrast? In haar laatste boek, ‘waar ben je thuis?’, zegt ze dat mensen met een beperking vaak buiten de maatschappij worden geplaatst, terwijl ze ons veel te bieden hebben: ‘als je er maar voor openstaat’. De muziek wordt verzorgd door harpist Michelle Verheggen.

Hoe, wat & waar?
Lutherse kerk, Lutherse Burgwal 7-9, Den Haag
Kosten: €8,50 (student), €10,- (regulier), €17,50 (vriendenticket 2 personen). 
Early bird tickets t/m 15 augustus: €7,50

Tickets verkrijgbaar op de LUX website

20220809 AvZ bij LUX

Wereldberoemd in Barbieland

PapagenoExpoBarbie 08 2022 A4

Wilt u een werk van de Barbie expositie kopen, neem dan even telefonisch contact op met het Papageno Huis 035-5388091

Prijswinnaars Papageno Loterij

Prijswinnaars Papageno Loterij
 
De tweede Spinningmarathon bij het Papageno Huis gisteren was een daverend succes! Sportieve jongeren van het Papageno Huis en van Laar en Berg, hebben 3 uur lang samen gespind.
Enthousiaste docenten, begeleiders, ouders, medewerkers; iedereen deed mee. Het heerlijke zonnetje maakte het plaatje compleet!
 
prijzenloterij
 
Ook zijn de loten van de Papageno Loterij getrokken waar mooie prijzen op zijn gevallen. 
 
Klik hier voor de winnende lotnummers!

Vacature coördinator vrijwilligers

Ter versterking van het team zoeken wij voor Papageno Huis Laren een Coördinator Vrijwilligers. Een veelzijdige functie in het hart van de organisatie, waar ruim 80 vrijwilligers aan verbonden zijn. Klik hier voor de vacature.

Spinningmarathon

Op 10 juni vindt voor het tweede jaar een spinningmarathon bij het Papageno Huis in Laren plaats. Een sportief gebeuren waarbij leerlingen van Laar en Berg en jongeren van het Papageno Huis in teams 3 uur lang samen zullen spinnen.

Tijdens de marathon zullen ook de prijswinnende lotnummers worden getrokken. Want in de twee weken voorafgaand aan dit evenement zullen alle jongeren loten verkopen. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets en een spiegelwand voor de sportruimte in het Papageno Huis, zodat de jongeren weer mobiel zijn en de kickbokslessen met nog meer effect kunnen worden gegeven.

prijzenloterij

De volgende prijzen zijn te winnen bij de loterij 

  • 2 vrijkaartjes voor het Zomerconcert op 1 juli a.s. met Trijntje Oosterhuis en Naardens Kamerorkest!! 
  • 2 vrijkaartjes voor een zondagochtendconcert naar keuze in het Papageno Huis!
  • 10 X appeltaartjes voor 2-4 personen van het Papageno Huis!

En de volgende prijzen zijn beschikbaar gesteld door genoemde organisaties – veel dank!

  • Ibiza roomspray met dank aan Riviera Maison!
  • Sporttasje met handdoek en bidonmet dank aan Family Fitness Laren!
  • Oortjes JVC met dank aan Expert!
  • Wijn/notenpakket met dank aan De Kaasschuur uit Eemnes!
  • 2 X Cadeaubon à € 25,- met dank aan Van der Wardt!
  • Pukka theepakket met dank aan Van Organics!

Waar ben je thuis?

Ik was helemaal niet van plan om na Om wie je bent nog een boek te schrijven. Maar op een ochtend zeven jaar geleden, ontdekte ik dat wij in een huis woonden waar een gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog is weggevoerd. Toen bedacht ik me: ik ben moeder van een kind met autisme en een verstandelijke beperking, waarom weet ik niet wat er toen met kinderen zoals mijn Benjamin is gebeurd?. Ik ging op onderzoek, dook in archieven, sprak met historici, deskundigen en familieleden en kwam te weten wat er kan gebeuren als mensen met een beperking worden buitengesloten. Door moeder van Benjamin te zijn, ben ik gaan inzien hoe kwetsbaar de wereld waarin we ook nu leven is. Het fragiele van wat we met z'n allen hebben gecreëerd moeten we met hand en tand beschermen. Het kan zomaar weg zijn.Waar ben je thuis? is vanaf 17 mei verkrijgbaar, in de lokale boekhandel en online. Mijn boek zal ook als e-book en luisterboek verschijnen. Mocht je nu al een exemplaar willen bestellen dan kan dat via deze link
 
Klik hier voor meer informatie.

20220511 boekcover waar ben ik thuis