Papageno Kunst Ommetje

kunstom

Tijdens het Papageno Kunst Ommetje loop (of fiets) je een route van ca 5 km door Laren waarbij er op 13 adressen kunst tentoongesteld wordt. Achter de ramen van deze locaties zijn de kunstwerken te bewonderen, gemaakt door jongeren met autisme die werkzaam zijn in het atelier van het Papageno Huis. In deze derde editie van het ommetje wordt er behalve schilderijen ook keramiek geëxposeerd. Deelnemende organisaties zijn onder andere restaurants,  winkels, het Rosa Spier Huis, Singer Laren en het Brinkhuis. Al wandelend of fietsend zijn ruim 50 kunstwerken te bewonderen. De routekaart is gratis af te halen bij het Papageno Huis en is hier ook te downloaden.

Papageno Variaties, april 2023

Papageno Variaties jan23

In de tweede (lente-)editie van de Papageno Variaties nieuwsbrief onder meer nieuws van de Raad van Advies, april is Papageno cultuurmaand, Ruud van Zuilen als nieuwe locatiedirecteur van Papageno Huis Fryslân dat in mei haar deuren opent, de Heeren van Zorg met het zorgteam in Lemmer en muziektherapeute Lara Bellis over hoe zij onrust en spanning bij kinderen wegneemt.

Waar ben je thuis?

Ik was helemaal niet van plan om na Om wie je bent nog een boek te schrijven. Maar op een ochtend zeven jaar geleden, ontdekte ik dat wij in een huis woonden waar een gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog is weggevoerd. Toen bedacht ik me: ik ben moeder van een kind met autisme en een verstandelijke beperking, waarom weet ik niet wat er toen met kinderen zoals mijn Benjamin is gebeurd?. Ik ging op onderzoek, dook in archieven, sprak met historici, deskundigen en familieleden en kwam te weten wat er kan gebeuren als mensen met een beperking worden buitengesloten. Door moeder van Benjamin te zijn, ben ik gaan inzien hoe kwetsbaar de wereld waarin we ook nu leven is. Het fragiele van wat we met z'n allen hebben gecreëerd moeten we met hand en tand beschermen. Het kan zomaar weg zijn.Waar ben je thuis? is vanaf 17 mei verkrijgbaar, in de lokale boekhandel en online. Mijn boek zal ook als e-book en luisterboek verschijnen. Mocht je nu al een exemplaar willen bestellen dan kan dat via deze link
 
Klik hier voor meer informatie.

20220511 boekcover waar ben ik thuis

 

 

 

Expositie: Kunstlicht

15 november tot en met 31 januari 2023

Expositie: Kunstlicht

Passend bij de donkere dagen is in het Papageno Huis Laren een expositie te zien met als thema ‘Kunstlicht’. Zowel in het zAaltje, het restaurant als het winkeltje hangen schilderijen waarin het onderwerp licht is verwerkt. Soms licht er iets op, soms is er een schaduweffect te zien en bij een enkel werk zijn kleine lampjes in het schilderij verwerkt. Oftewel unieke werken die elk een eigen ‘inkleuring’ tonen van het thema en daardoor ook samen een afwisselend en mooi geheel vormen.

De schilderijen zijn gemaakt door jongeren met autisme. Zij komen wekelijks naar de creatieve dagbesteding in het Papageno Huis. Tijdens deze dagbesteding ontwikkelen zij zich op meerdere gebieden. Bijvoorbeeld door samen te werken, meerdere technieken toe te passen, kleine of juist hele grote werken te maken en ook het werken met thema’s is één van de invalshoeken om je te ontwikkelen.

Kom gerust langs om deze werken te bekijken. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur en op zondag in combinatie met een bezoek aan een koffieconcert (kijk daarvoor op www.papageno.nl/evenementen). 

1e schilderij
2e schilderij
3e schilderij

World Doctors Orchestra

20220303 flyer

Op 3 juni speelt het World Doctors Orchestra in het concert gebouw van Amsterdam, op 2 juni in Enschede.
Het is een prachtig concert en alle inkomsten gaan Stichting Papageno! Kaarten zijn te koop via: https://www.world-doctors-orchestra.org/concerts/amsterdam2022