Hier blijft u op de hoogte van het laatste nieuws over Stichting Papageno en het Papageno Huis

Podium Witteman besteed aandacht aan 60e verjaardag Jaap van Zweden én Papageno

foto jaap van zweden

Ter gelegenheid van zijn nabije 60e verjaardag was Jaap van Zweden zondag te gast in Podium Witteman. Naast hem waren onder andere zijn vrouw Aaltje en zijn vader Daniel van Zweden aanwezig. Papageno kreeg ook op een hele speciale manier aandacht. Heb je deze prachtige uitzending gemist? Ga er dan even goed moment voor zitten en kijk de uitzending terug via NPOSTART.

Veiling van kunstcollectie Jan Roelof van den Brink van start

Beeld bij nieuwsbericht

Deze week is de online veiling van kunstwerken van Jan Roelof van den Brink (1915-2006), oud minister van Economische Zaken en tevens beschermheer van dispuut W.I.N.G. van de Nijmeegse studentenvereniging Carolus Magnus gestart. De opbrengst van deze veiling gaat naar nieuwe ateliers in de huizen van Stichting Papageno. De veiling loopt tot 20 december 2020 via papageno.veilingenvankunst.nl

Aaltje van Zweden, bestuurslid van Papageno is zeer verheugd met dit initiatief van de Kunststichting Nieuw Tara, waarin het werk is ondergebracht.  'Als moeder van een zoon met autisme weet ik hoe belangrijk het is dat jongeren met autisme via andere vormen dan alleen taal kunnen communiceren’.

Collecte NSGK voor Papageno Huis Laren


Jaarlijks collecteren jongeren van het PSchermafbeelding 2020 11 16 om 11.08.02apageno Huis voor NSGK door in Laren bij bewoners langs de deuren te lopen. Door de corona-maatregelen kan dat dit jaar niet... maar u kunt natuurlijk wel doneren voor deze prachtige stichting die werkt onder het motto: 'geen kind zonder vriendjes'. Als u doneert met deze link is de opbrengst voor 50% voor het Papageno Huis. Alvast hartelijk dank voor uw ondersteuning.

Van binnen naar buiten met de Papageno pop-up bus in Laren

De buitenwereld naar binnen brengen in het Papageno Huis is door Corona onmogelijk geworden. Dat is heel jammer want daardoor hebben de jongeren minder kans om zich in het contact met gasten te ontwikkelen. Gelukkig hebben we collega’s die zich niet bij deze situatie neerleggen! Met dank aan onze chauffeur Frans én de gemeente Laren mogen we vanaf 20 november iedere vrijdag van 11.00 – 17.00 uur onze Papageno pop-op bus neerzetten op de Brink in Laren. In deze bus verkopen we appeltaarten, koekjes, schilderijen en bakjes die gemaakt zijn door Papageno jongeren. Met een aankoop uit deze bus verzeker je je van heerlijke traktaties én van originele creatieve cadeautjes voor de feestdagen. Bovendien help je jongeren van het Papageno Huis in hun ontwikkeling zowel sociaal als creatief.

Burgemeester Nanning Mol bezoekt de pop up bus en neemt twee smakelijke soepjes mee naar huis.

Directie wissel in het Papageno Huis

Het bestuur van het Papageno Huis in Laren is verheugd om Ingrid Peters te introduceren als nieuwe locatie directeur. Zij is de opvolgster van Christien Kuysters die eindverantwoordelijk was voor het Papageno Huis en nu alle ruimte krijgt voor een nieuw doel, namelijk om als directeur van het Papageno Fonds in elke provincie een Papageno Huis te realiseren.

2020 11 11 Christien en Ingrid Ingrid Peters en Christien Kuysters (resp. links en rechts op de foto)

Ingrid heeft de afgelopen 10 jaar als Manager HR, Opleiding & Organisatieontwikkeling in het Alexander Monro ziekenhuis, het Diakonessenhuis en bij Altrecht gewerkt. Daarvoor was zij werkzaam in de uitzendbranche, bij kenniscentra en in de consultancy. De oprechte relatie met de ander, in welke hoedanigheid dan ook, staat in haar carrière steeds centraal en zal garant staan voor waardevol contact met jongeren, ouders, collega’s en vrijwilligers in het Papageno Huis.

Wij wensen Ingrid veel inspiratie bij het vervullen van de ambities van Papageno!