Nieuwsbrief herfst 2021

 Nieuwsbrief herfst Stichting Papageno Fonds2

De kracht van muziek

De kracht van muziek

voor  kinderen en  jongeren met autisme 

 

Inmiddels rijden de muziektherapeuten van Stichting Papageno alweer bijna vijfentwintig jaar door Nederland om muziektherapie aan huis te geven bij kinderen en jongeren met autisme. Dagelijks zien we in de praktijk hoe muziek een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling en ervaren we de bijna magische kracht van muziek. In De kracht van muziek hebben Aaltje van Zweden en Mathieu Pater deze ervaringen gebundeld met daarbij een link naar wetenschappelijke inzichten. In deze publicatie beschrijven we  hoe muziek ingezet kan worden bij deze doelgroep.

De kracht van muziek is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar welke rol muziek kan hebben in de begeleiding van kinderen en jongeren met autisme. Naast  achtergrond informatie en aansprekende voorbeelden uit de praktijk worden ook de eerste stappen besproken om zelf met muziek aan de slag te gaan. Het boek laat zien dat je geen uitmuntend musicus hoeft te zijn om muziek te kunnen inzetten.  

Het boek is tot stand gekomen met medewerking van o.a. Prof.dr. Erik Scherder, Tony Bloemendaal, Prof.dr. René Kahn, Prof.dr. Rutger Jan van der Gaag en Kees Momma. In aansprekende kader teksten belichten zij de invloed van muziek vanuit hun expertise.  

 

omslag de kracht van muziek voorkant 2086496955De kracht van muziek

voor kinderen en jongeren met autisme


Aaltje van Zweden - van Buuren & Mathieu Pater

 

 

€ 22,99

 

EAN 9789401481106
128 pagina's

 

Bestel hier (verzending begin december).  De opbrengst van het boek komt ten gunste van de Papageno Muziektherapie. Door het boek te kopen steunt u onze activiteiten.

 

Nieuwe vrijwilligers gezocht

wie fiets er mee

Wie fietst er mee? 

Op dit moment is er plek voor meerdere vrijwilligers. Klik op de volgende link voor meer informatie en voorbeelden van openstaande vacatures. 

Is dit mogelijk iets voor jou? 

Neem dan contact op met Uty Sijbesma, onze coördinator vrijwilligers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 035-5388091 (ma-woe-vr) 

Expositie ‘Grensverleggende Vrouwen’

Vanaf 6 Augustus tot en met 12 september:
Expositie ‘Grensverleggende Vrouwen’

Dayna Laar en Berg met portret Aaltje  Dayna met portret Aaltje.

Jonge mensen met autisme uit het Papageno Huis maken portretten van Grensverleggende Vrouwen. Te beginnen met een portret van Aaltje van Zweden, waarvoor Aaltje heeft geposeerd. Zij heeft een grensverleggende visie op autisme en richtte daarom Papageno op. Jongeren van Laar en Berg zijn tijdens de kunstlessen op school ook aan de slag gegaan met het portretteren van grensverleggende vrouwen.
Vanaf 6 augustus tot en met 12 september kun je 19 geselecteerde schilderijen komen bewonderen in het Papageno Huis. Je bent dan ook van harte welkom in ons restaurant voor koffie met gebak en/of grensverleggende lunch.
Openingstijden expositie: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur
Entree is gratis.

Een hedendaagse grensverlegger

image 5d193cda 6e66 4122 ac67 3230da4aeaea20210908 225424

Het Erfgoedfestival Gooi en Vecht heeft dit jaar als thema grensverleggers. Als deelnemer van dit festival hoefde team Papageno niet lang na te denken wie voor ons een grensverlegger is. In één adem volgde de naam Aaltje van Zweden van Buuren. Zij heeft een grensverleggende visie op autisme en zonder haar had de Papageno organisatie nooit bestaan. Jan Rudolph de Lorm, directeur museum Singer Laren, vond dit een interessante keuze. Op 26 augustus jl. interviewde hij daarom Aaltje van Zweden en vroeg haar naar haar leven, over haar boek ‘Om wie je bent’ en ook wat de invloed van (beeldende) kunst en muziek voor mensen met autisme kan betekenen. Een boeiend en soms persoonlijk gesprek volgde. Het resultaat is te beluisteren in deze podcast. 

Intieme Hilton Haringparty in teken van Stichting Papageno

Dé Hilton Haringparty werd dit jaar opgedragen aan jongeren met autisme. Daarom organiseerde Hilton directeur Roberto Payer voorafgaand aan de 29ste editie een unieke ‘maatje voor een maatje’ veiling voor stichting Papageno. Mensen konden bieden op bijzondere ervaringen die speciaal voor de veiling waren samengesteld. Tot het laatste moment werd er flink geboden met als eindresultaat een opbrengst van 6.098 euro. Aaltje van Zweden van Stichting Papageno was blij met de cheque die zij in ontvangst mocht nemen. 

Dé Hilton Haringparty was dit jaar extra exclusief door het beperkte aantal mensen dat er live bij mocht zijn. De aanwezige gasten, waaronder de hoogste bieders van de veiling,  kregen een VIP treatment op het terras en in skybox kamers. Hier vierden zij de komst van de lekkerste haring. Het vaatje werd met veel spektakel en na een reis vol avonturen afgeleverd door Roberto Payer en Eric van As die in een klassieke Fiat Cinquecento de tuin van Hilton binnenreden. De komst van de Hollandse Nieuwe was ook via zoom te volgen en gezamenlijk met de online gasten werd haring gehapt en getoast op een mooie zomer.  

Hilton Haringparty

Foto: Maria Ghebresselasie van Hilton Amsterdam, Eric van As van Versvishandel Jan van As, Aaltje van Zweden van Stichting Papageno, Roberto Payer van Hilton Amsterdam en Janny van der Heijden, ambassadeur van Stichting Papageno.