Bestuursleden, directeuren Papageno, staf, leden comité van aanbeveling, leden raad van advies en ambassadeurs. 

We stellen graag de bestuursleden en directeuren van de stichtingen van Papageno kort aan u voor. Tevens vindt u hier de leden van het comité van aanbeveling en de raad van advies. Een beknopt overzicht van de bestuursleden per stichting vindt u op de ANBI pagina. 

 

Rob Cornelisse (penningmeester stichting Papageno Fonds)

Gert van LaarRob is als oud-partner bij Loyens & Loeff specialist in fiscale- en juridische zaken en bekleedt op dit moment een aantal adviseurs- en bestuursfuncties.

 

 

Paul van de kerkhof (secretaris stichting Papageno Fonds en stichting Papageno)

Paul van de KerkhofPaul van de Kerkhof heeft vele jaren internationale general management ervaring bij onder andere Randstad Holding. Momenteel is hij vanuit zijn eigen management BV actief in onroerend goed project ontwikkeling en management consultancy en -coaching. Lokaal is hij actief als bestuurslid van de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en vrijwilliger bij Humanitas schuldhulpverlening.

 

Michiel Witteveen (waarnemend voorzitter van het bestuur stichting Papageno Fonds)

Michiel Witteveen is ondernemer en investeerder en heeft grote expertise in retail en vastgoed. Witteveen is sinds 2019 eigenaar van Mirage waaronder Blokker, BCC, Intertoys en Big Bazar vallen met in totaal 840 winkels in NL. Eerder was hij onder andere actief als: Voorzitter Raad van Bestuur Scotch & Soda en eigenaar en CEO van Toys “R” Us Nederland.

 

 

Angela Maas (bestuurslid)

Angela Maas 150Angela Maas is sinds 2022 emeritus hoogleraar cardiologie voor vrouwen aan het Radboudumc in Nijmegen. Ze maakt deel uit van diverse wetenschappelijke en adviserende commissies in binnen-en buitenland en is lid van de RvT van het Flevo Ziekenhuis in Almere. Haar oudste zoon Arthur (1989) en een jongere zus hebben autisme. Als ervarings-deskundige draagt ze graag bij aan de doelstellingen van de stichting Papageno.

 

Aaltje van Zweden – van Buuren (erevoorzitter stichting Papageno Fonds)

A. van ZwedenAaltje van Zweden-van Buuren is oprichter van Stichting Papageno en erevoorzitter van Papageno Fonds. Zij stond aan de wieg van het in 2015 geopende eerste Papageno Huis, waar jongvolwassenen met autisme wonen en werken. Haar betrokkenheid komt voort uit haar persoonlijke situatie: samen met haar man, dirigent Jaap van Zweden, heeft ze vier kinderen, van wie de derde een ernstige vorm van autisme heeft. Vanwege haar inspanningen voor Stichting Papageno werd Aaltje in 2012 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en mocht ze in 2016 de prestigieuze Hélène de Montigny-prijs in ontvangst nemen. 

 

Jaap van Zweden (erevoorzitter stichting Papageno Fonds)

J. van ZwedenErevoorzitter van het bestuur van de stichting die hij samen met zijn vrouw Aaltje in 1996 heeft opgericht en nog steeds heel erg betrokken bij de ontwikkelingen binnen het Papageno Huis en de stichting.

Jaap is dirigent van het New York Philharmonic en van het Hong Kong Philharmonic.

 

Organisatie

Ann Gummels (directeur stichting Papageno Fonds)

Ann GummelsAnn is bedrijfskundige en eerder werkzaam geweest als strategie- en organisatieadviseur bij internationale bureaus.

Sinds ruim 10 jaar is zij actief in de filantropie in verschillende management- en adviesrollen, zowel bij geldverstrekkende als fondsenwervende organisaties.

 

 

Ingrid Peters (locatiedirecteur stichting Papageno Huis Laren)

2020 11 06 IngridIngrid heeft de afgelopen 10 jaar als Manager HR, Opleiding & Organisatieontwikkeling in het Alexander Monro ziekenhuis, het Diakonessenhuis en bij Altrecht gewerkt. Daarvoor was zij werkzaam in de uitzendbranche, bij kenniscentra en in de consultancy. De oprechte relatie met de ander, in welke hoedanigheid dan ook, staat in haar carrière steeds centraal en zal garant staan voor waardevol contact met jongeren, ouders, collega’s en vrijwilligers in het Papageno Huis.

 

Ruud van Zuilen (locatie directeur Papageno Huis Fryslân)

ruud van zuilen kleinRuud is 33 jaar directeur geweest van verschillende theaters en culturele instellingen in Nederland. Zijn drijfveer om in de wereld van Papageno te stappen is met dit prachtige project jongeren met autisme een veilige plek bieden waar zij kunnen wonen, dagbesteding hebben en zich kunnen ontwikkelen. Als de buitenwereld binnenkomt spelen zij in de horeca, bij concerten en evenementen een actieve rol.

 

Mathieu Pater (directeur Stichting Papageno Muziektherapie)

mathieu paterMathieu is al bijna 20 jaar werkzaam als muziektherapeut met kinderen en jongeren met autisme. Tevens houdt hij zich binnen Stichting Papageno Muziektherapie bezig met de samenwerking met (zorg)partners en natuurlijk met het landelijke muziektherapeuten netwerk. Daarnaast is hij coach en verzorgt hij lezingen over de werking van muziek binnen muziektherapie. In 2022 is hij gepromoveerd met een PhD studie waarin de effectiviteit van muziektherapie bij kinderen en jongeren met autisme werd aangetoond. Samen met Aaltje van Zweden schreef hij het boek ‘De kracht van muziek’.

 

Comité van Aanbeveling
H.H. Prinses Annette van Oranje
mr. Martine van Loon - Labouchere
mevr. Sylvia C. Tóth
dhr. Guus Hiddink 
prof. dr. dr. Erik Scherder
prof. dr. René Kahn

 

Wetenschappelijke Raad
prof. dr. Sander Begeer
prof. dr. Wouter Staal
prof. dr. Hilgo Bruining
dr. Jeanet Landsman
dr. Kirstin Greaves-Lord

 

Raad van Advies
mr. Nathalie Aalbers
prof. dr. Gabriël Anthonio
dhr. Niels Onkenhout
dhr. Thijs Merks
dhr. Cees de Jong
dhr. Thomas Slabbers
dhr. Kees-Jan Rozestraten

 

Ambassadeurs
Lucas en Arthur Jussen
Guus Meeuwis

 

Representanten
Anita Sijstermans
Edwin Kennedy