Selecteer de taal

papageno logo

Voor jongeren met autisme valt het vaak niet mee een plek te vinden in de maatschappij. In de Papageno Huizen wordt er alles aan gedaan om jongeren met autisme op weg te helpen naar een zo zelfstandig mogelijke toekomst. Veel jongeren met autisme vinden dat spannend en ingewikkeld. Om de drempel te verlagen en ze langzaam te laten wennen aan contacten met anderen, wordt er in de Papageno Huizen gewerkt vanuit één centrale gedachte: bij alles wordt geprobeerd om de buitenwereld naar binnen te halen. Hiertoe is er in elk van de Papageno Huizen een publiek toegankelijk restaurant en een zaal voor bijeenkomsten, exposities en optredens. Vrijwilligers geven extra ondersteuning aan bewoners en dagbesteders. Daarbij wordt ingespeeld op talenten en zijn er veel mogelijkheden voor creatieve ontwikkeling. In een Papageno Huis zijn studio’s waar bewoners leren zo zelfstandig mogelijk te wonen.
Momenteel zijn er Papageno Huizen in Laren (N-H) en Lemmer. Onze ambitie is te komen tot nationale dekking en wij zijn op verschillende andere plaatsen in gesprek om te komen tot de realisatie van een Papageno Huis aldaar.

Papageno Huis Laren
Papageno Huis Laren wonen autisme jongerenPapageno Huis Laren is sinds 2015 te vinden in de voormalige Villa Dennenoord aan de Naarderstraat 77 in Laren. Deze sfeervolle villa uit 1870 is zo ingericht dat jongeren met autisme zich er helemaal op hun gemak voelen. De kleuren, de verlichting, de klimaatbehandeling, de geluiddempende plafonds: over alles is nagedacht. Er zijn 12 appartementen voor jongeren en zo’n 50 jongeren komen er wekelijks voor dagbesteding. Deze jongeren worden begeleid door onze zorgpartner ’s Heeren Loo. De jongeren en het Papageno Huis worden daarnaast ondersteund door zo’n 75 vrijwilligers. Bezoekers zijn van harte welkom in het Papageno Restaurant en bij evenementen in ’t zAaltje zoals de wekelijkse koffieconcerten op zondagochtend

Klik hier voor meer informatie over Papageno Huis Laren of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Papageno Huis Fryslân
papagenohuis fryslan wonen jongeren autismePapageno Huis Fryslân is sinds mei 2023 te vinden in de voormalige Gereformeerde Kerk en bijgebouwen aan Nieuwburen 36 in Lemmer. Deze Kerk uit 1889 met bijgebouwen en nieuwbouw is zo ingericht dat jongeren met autisme zich er helemaal op hun gemak voelen. Er zijn 17 appartementen voor jongeren en zo’n 50 jongeren kunnen er wekelijks terecht voor dagbesteding. Deze jongeren worden begeleid door onze zorgpartners De Heeren van Zorg en Weardefol. De jongeren en het Papageno Huis worden daarnaast ondersteund door verschillende vrijwilligers. Bezoekers zijn van harte welkom in Café Papageno en Podium Papageno in de Kerkzaal waar veel evenementen worden georganiseerd.

Klik hier voor meer informatie over Papageno Huis Fryslân, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inloggen

X