Dagbesteding

Activiteiten waarbij jongeren met autisme leren hun dag in te delen en met hun vrije tijd om te gaan. Er is ruimte voor de meest uiteenlopende activiteiten: van dansen tot drummen of dammen. Ook zijn er mogelijkheden voor naschoolse opvang van leerlingen die op de middelbare school zitten.
Voor jongeren en jongvolwassenen met autisme van 17 tot 45 jaar.

Werkervaring opdoen

In het Papageno Restaurant, bijvoorbeeld in de bediening. In de keuken kunnen de jongeren een cursus volgen die is ontwikkeld met Koninklijke Horeca Nederland (deze geeft zicht op een erkend diploma en dus op regulier werk). In ’t zAaltje helpen ze mee met de publiciteit en kaartverkoop en de inrichting voor de verschillende voorstellingen en presentaties.
Voor jongeren met autisme.

Zelfstandig leren wonen

In een van onze 12 kamers met een kitchenette, douche en toilet. De kamerbewoners worden geselecteerd en begeleid door de zorgspecialisten van ’s Heeren Loo. Ook kunnen bewoners die dat willen twee buddy's krijgen, dat zijn vrijwilligers die hulp geven bij praktische zaken zoals boodschappen doen of de kamer schoonhouden. Beneden is een ruimte waar de jongeren samen kunnen koken, eten, tv-kijken, spelletjes doen en gasten ontvangen.
Voor jongeren met autisme van 18 tot 27 jaar.

Vroegdiagnostiek

Aan de diagnose autisme gaat vaak een moeilijke en onzekere periode vooraf. Om ouders en kinderen in een zo vroeg mogelijk stadium houvast te kunnen bieden, kunt u in het Papageno Huis - voor een diagnose en een behandeladvies - een beroep doen op een multi-disciplinair team. We werken hiervoor samen met de Nederlandse Vereniging voor Autisme, Karakter (de afdeling jeugdpsychiatrie van het Radboud UMC Nijmegen), 's Heeren Loo en Altrecht.
Voor kinderen met het vermoeden van autisme vanaf de peuterleeftijd.