Dagbesteding en werkervaring opdoen

Activiteiten waarbij jongeren met autisme leren hun dag in te delen en met hun 'vrije' tijd om te gaan. Er is ruimte voor de meest uiteenlopende activiteiten: van dansen tot kickboksen. Ook zijn er mogelijkheden voor naschoolse opvang van leerlingen die op de middelbare school zitten.

Flyer Kickboksen.pdf & Flyer Naschoolse opvang.pdf

 

In het Papageno Restaurant werken jongeren bijvoorbeeld in de bediening. In de keuken en in de bediening kunnen de jongeren een cursus volgen die is ontwikkeld met Koninklijke Horeca Nederland (deze geeft zicht op een erkend diploma en dus op regulier werk). In ’t zAaltje helpen ze mee met de publiciteit en kaartverkoop en de inrichting voor de verschillende voorstellingen en presentaties.
Voor jongeren en jongvolwassenen met autisme van 17 tot 45 jaar.

 

Zelfstandig leren wonen

In een van onze 12 kamers met een kitchenette, douche en toilet. De kamerbewoners worden geselecteerd en begeleid door de zorgspecialisten van ’s Heeren Loo. Ook kunnen bewoners die dat willen buddy's krijgen, dat zijn vrijwilligers die hulp geven bij praktische zaken zoals boodschappen doen of de kamer schoonhouden. Beneden is een ruimte waar de jongeren samen kunnen koken, eten, tv-kijken, spelletjes doen en gasten ontvangen.
Voor jongeren met autisme van 18 tot 27 jaar.

 

Vroegdiagnostiek

Aan de diagnose autisme gaat vaak een moeilijke en onzekere periode vooraf. Om ouders en kinderen in een zo vroeg mogelijk stadium houvast te kunnen bieden, kunt u in de toekomst in het Papageno Huis - voor een diagnose en een behandeladvies - een beroep doen op een multi-disciplinair team. We werken hiervoor samen met de Nederlandse Vereniging voor Autisme, Karakter (de afdeling jeugdpsychiatrie van het Radboud UMC Nijmegen), 's Heeren Loo en Altrecht.

 

Een Papageno Huis in elke provincie

Zomer 2018 is aangekondigd dat er in elke provincie een Papageno Huis zal komen, dankzij een genereuze gift is Stichting Papageno namelijk in staat gesteld om deze droom uit te laten komen. Het ontwikkelen van een Papageno Huis vergt veel tijd. Eerst moet er een goed lokaal bestuur worden gevonden en daarna een pand dat geschikt is. Na een vergunningen traject én een verbouwing kan een Papageno Huis dat geschikt is voor jongeren met autisme open gaan. Op dit moment is er nog niets bekend over de planning voor nieuwe huizen.
Wilt u op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen laat ons dat dan weten via een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vermeld in de email over welke provincie u informatie wilt hebben.