De buitenwereld naar binnen halen

In het Papageno Huis doen we er alles aan om jongeren met autisme op weg te helpen naar een zo zelfstandig mogelijke toekomst. Veel jongeren met autisme vinden dat spannend en ingewikkeld. Om de drempel te verlagen en ze langzaam te laten wennen aan contacten met anderen, werken we in het Papageno Huis vanuit één centrale gedachte: bij alles wat we doen proberen we de buitenwereld naar binnen te halen.

Het restaurant

Op de parterre bent u voor een lekkere lunch, koffie met verse appeltaart of een high tea van harte welkom in het Papageno Restaurant. Zorgmedewerkers, vrijwilligers en jongeren met autisme runnen alles samen. Om een idee te geven van het niveau: ook Paul Fagel komt elke week een dagje helpen. De gerechten worden vers én met smaak bereid. En bijna het hele jaar door hebben we groenten uit onze eigen moestuin.

Het theater

In het multifunctionele theater ’t zAaltje kunt u op zondag steevast genieten van een concert of een voorstelling. Zo zijn er uitvoeringen van Master-studenten van het Conservatorium van Amsterdam, maar ook de gebroeders Jussen hebben inmiddels een koffieconcert gegeven. Jongeren met autisme en vrijwilligers helpen mee bij de voorbereidingen en de organisatie.