Nationale Museumweek (19- 25 april)

Ontdek samen #OnsEchteGoud tijdens de digitale Nationale Museumweek 2021. Op museum.nl vind je alle activiteiten, het Gouden Pronkstuk, Museumweek met Splinter, een game voor kids, het laatste nieuws en veel meer.

Bakken is een kunst!

Het Rijksmuseum is al een tijdje dicht. Via deze virtuele tour door Rijksmuseum krijg je samen met deelnemers van Heel Holland Bakt een rondleiding en krijg je een mooi kijkje in werken die met eten te maken hebben. Krijg je vervolgens zelf zin om te koken of bakken? Klik voor inspiratie en recepten hier.  

Drone beelden van Rome

Een mooie animatie van deze prachtige stad; alsof er in 1508 al een drone over Rome filmde…

Het Rijksmuseum prikkelarm

Sommige mensen hebben iets meer rust en ruimte nodig. Bijvoorbeeld mensen met autisme, niet-aangeboren hersenletsel, burn-out of ziekte. Voor hen kan een museumbezoek heel vermoeiend zijn. Daarom organiseert het Rijksmuseum prikkelarme avondopenstellingen.

Aquarellen Sint Jans Proccesie 1979

Aquarellen Sint Jans Proccesie 1979

Dit jaar is er helaas geen Sint Jans processie in Laren op 21 juni. 
Jan Roelof van den Brink schilderde een serie aquarellen over de processie in 1979. Dankzij de medewerking van Kunststichting Nieuw Tara is er de mogelijkheid om een unieke serie kunstwerken over de processie te zien bij Kunsthandel Marquant, Zevenend 4-A in Laren.

Jan Roelof van den Brink, geboren in Laren in 1915, was een zeer getalenteerd kunstenaar maar maakte ook carrière als ambtenaar bij het ministerie van Economische Zaken, als hoogleraar Economie in Nijmegen, lid van de Eerste Kamer voor de Katholieke Volkspartij (KVP), minister van Economische Zaken (1948-1952) en als bestuurder van de Amsterdamsche Bank (1952-1964), later AMRO-bank (1964-1978). 
Kunststichting Nieuw Tara beheert de creatieve nalatenschap van Jan Roelof van den Brink en heeft besloten de opbrengst van verkoop van kunstwerken te doneren aan stichting Papageno Huis. Ook de serie Sint Jans-lied is te koop, meer informatie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

def.1979-07-12-juli-16-002-P-30-273-In-de-naam-van-de-Vader_1.jpg

 Op de website van Jan Roelof van den Brink kunt U alle aquarellen van de serie Sint Jans-lied bekijken.