Amsterdam Museum podcast

In deze serie reflecteren museummedewerkers samen met gasten op de tentoonstellingen en de collectie van het Amsterdam Museum.

Bram (13) maakt serie 'Een leven met autisme'

Meer mensen zouden moeten weten wat autisme inhoudt en hoe ermee om te gaan. Dat vindt de 12-jarige Bram de Boer uit Roden, die zelf autistisch is. Daarom maakt hij de documentaireserie 'Een leven met autisme'. De jonge filmmaker plaatst de afleveringen op zijn YouTube-kanaal.

Podcast met Aaltje van Zweden

Aaltje van Zweden vertelt aan Barbara de Bruyckere van Handicast, alles over haar zoektocht naar mogelijkheden om haar zoon met autisme te ondersteunen. En hoe muziek daarbij een grote rol speelde. Klik hier om te luisteren. Wil het boek 'Om wie je bent' dat Aaltje hierover schreef beluisteren. Dat kan nu gratis via deze link.

Podcast met Laura Nagtegaal

We blikken met Laura terug op een succesvolle middag bij het Papageno Huis.

Podcast met Rick Brink

Luister naar de 'Gehandicast' met de eerste minister voor Gehandicapte Zaken Rick Brink. Hij streeft naar een inclusievere samenleving en vindt dat mensen meer zijn dan hun handicap. Zijn grote voorbeeld in BNN oprichter Bart de Graaff daarom pleit hij voor meer mensen met een beperking in tv-programma's. Klik hier voor de podcast.