Kind met Autisme, daar vind iedereen wat van én zegt dat ook gewoon

Tip aan hen die niet weten wat het autisme van een kind inhoudt: vraag het aan de ouder(s). Vraag wat het precies betekent voor hun kind en voor hen. 

Tool werk en inkomen

Dit is een hulpmiddel voor (begeleiders van) mensen met autisme in hun oriëntatie op en zoektocht naar werk en/of inkomen. Het internet biedt oneindig veel informatie, maar er is weinig overzicht. Dit hulpmiddel biedt structuur.

10 Minuten leven met Autisme

Omgaan met autisme. Moeilijk om het je voor te stellen als je het niet hebt. Vrendle heeft daarom samen met stichting Yulius een training ontwikkeld voor naasten van jongeren met deze stoornis. Je wordt 10 minuten lang meegenomen in een leven met autisme. Hierin ervaar je enkele veel voorkomende kenmerken. 

Autisme bij vrouwen vaak later vastgesteld

Lees hier het verhaal van twee vrouwen: Annemiek Koster (73) en Ghislaine van der Elst (28). Deze jonge vrouw heeft samen met haar vriend Alwin Ritstier ook een documentaire gemaakt over haar autisme. Op die manier wil ze uitleggen wat het precies is en met je doet, en hoe je het kan accepteren als je het hebt.

Birsen Basar geeft in de Autismeweek 2021

In de autismeweek geef ik vanaf 29 maart tot en met 2 april 2021 iedere dag een lezing op ZOOM. De tijden zijn vanaf 19:30 tot en met 21:00. Lekker interactief en educatief. Per deelnemer wordt er een kleine bijdrage gevraagd.