Muziektherapie helpt tegen stress

Stress verhoogt de kans op fysieke en emotionele problemen. Denk aan hart- en vaatziekten, kanker, angststoornissen, depressie en burn-out. Miljoenen mensen gebruiken kalmerende medicijnen om stress te verminderen. Gelukkig zijn er ook nog andere opties, zoals muziektherapie.

Tempo-Team Participatie

Betekenisvol werk doen is een bepalende factor voor geluk. Werken geeft alle mensen, of je nu een arbeidsbeperking hebben of niet, behalve een inkomen ook een identiteit, zelfrespect en sociale waardering. Iedereen heeft recht op werk.

11 Typisch Nederlandse dingen die eigenlijk heel raar zijn (vanuit autistiche medelanders)

We schreven dit artikel met een kleine knipoog, want natuurlijk ervaart niet iedereen met autisme de dingen hetzelfde. En hoef je al helemaal geen autisme te hebben om van kringverjaardagen doodongelukkig te worden. Maar aan veel typisch Nederlandse dingen zijn we al zó gewend geraakt, dat we ons niet eens meer realiseren dat ze best vreemd zijn.

Vernieuwde Vragenlijst Autisme bij Vrouwen

 

Onlangs heeft de vragenlijst die onderdeel was van het boek Niet ongevoelig een update gekregen. De eerste versie was al zo’n tien jaar oud, waardoor het tijd was voor een vernieuwing, want de kennis van autisme bij vrouwen is in de afgelopen tien jaar natuurlijk enorm toegenomen.

Steriotypering autisme

Iedereen heeft een beeld over autisme, maar vaak is dit enkel gebaseerd op vooroordelen. In dit artikel worden er  een aantal uit de weg geruimd.