Het Conservatorium hotel onderhoudt sinds de dag van de opening in 2011 een hechte samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam; Amsterdam’s Universiteit van de Kunsten. Het hotel benadrukt het erfgoed en de geschiedenis van het gebouw, waar het voormalige Sweelinck Conservatorium van 1983 tot en met 2008 gehuisvest was. De studenten van het Conservatorium van Amsterdam wordt de mogelijkheid geboden om elk weekend in de Lounge van het hotel op te treden. Daarnaast worden vier bands de gelegenheid gegeven in het hotel op te treden en mee te dingen naar een beurs van € 5.000,- aangeboden door The Set hotels. Sennheiser, het premium merk koptelefoon, kent daarnaast de Audi Publieksprijs van € 750,- toe.
Door de aankoop van een ticket voor dit concert ondersteunt u de Stichting Papageno die zich richt op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme door het aanbieden van muziektherapie en een plek om te wonen en werken. Van elk ticket zal € 10,- worden gedoneerd aan de Stichting Papageno.

Ian Cleaver kwartet

Ian

Ian Cleaver (1996) is een veelbelovende Jazz trompettist die sinds zijn 16e met verschillende kleine en grote bands optreedt o.a. in het Concertgebouw, BIMHUIS en op het North Sea Jazz Festival.

Stan van de Wetering Kwartet

Stan 

Stan is een zeer bekend gezicht in de Amsterdamse Jazz scene. Een saxofonist met een zeer eigen persoonlijkheid die al diep geworteld is in de jazz traditie.

Ben Fitzpatrick Kwartet

Ben

Dit kwartet bestaat uit musici van over de hele wereld met Ben uit Dublin als hun leider en zij hebben inmiddels naam gemaakt zowel in Europa als Amerika.

Zij hebben een repertoire van soul, fun and groovy arrangementen die zowel traditioneel zijn maar ook zeker vernieuwend

Forest Light Kwintet

Marta

Forest Light is geïnspireerd door sing- en songwriter Marta Arpini. Het kwintet werkt met origineel materiaal maar smelt diverse sferen aan elkaar door hun unieke persoonlijkheden.

https://www.eventbrite.nl/o/conservatorium-hotel-15888774282