Logo Erfgoedfestival

Papageno Huis Laren doet enthousiast mee aan het Erfgoedfestival Gooi en Vecht dat plaatsvindt van 26 mei tot en met 12 september. Wij organiseren grensverleggende activiteiten die gekoppeld zijn aan het thema van het Erfgoed festival 2021:

Grensverleggers in Gooi & Vecht

26 mei tot 12 september

Grensverleggend lekkers (afhaal) in het Papageno Huis restaurant

Het Papageno restaurant verlegt haar grenzen en verrast je gedurende het Erfgoedfestival met een compleet grensverleggend lunchmenu. Kom van dinsdag tot en met vrijdag naar ons terras en laat je verrassen. Wil je liever thuis genieten, kijk dan op onze site voor de mogelijkheden voor afhaalmaaltijden. https://www.papageno.nl/shop/laren

11 juni

Verleg je eigen sportieve grenzen

Spinning marathon buiten voor het Papageno Huis aan de Naarderstraat 77 in Laren.

Onze spinning marathon was een groot succes! Zoveel enthousiasme, zoveel doorzettingsvermogen, zulke fantastische trainers, zulke leuke jongeren die de sporters aanmoedigden en natuurlijk bovenal topsporters van Laar en Berg én van het Papageno Huis. #EGF Grensverleggende activiteit.

Veel dank aan:

- Sportorganisatie Koninklijke Landmacht, die de spinfietsen hebben uitgeleend én hebben gebracht en gehaald

- Albert Heijn Laren, die voor de inwendige mens heeft gezorgd; door krentenbollen, fruit en flesjes water beschikbaar te stellen

- Dijkstra transport verhuizingen, die de prachtige shirts voor de Papageno sporters mogelijk heeft gemaakt

Op de foto ruilen Luc van Papageno Huis Laren en Nick van Laar en Berg heel officieel shirtjes, voordat de spinning marathon begon. 

Ingrid Peters, locatie directeur Papageno Huis en Loes en Loes IJkelenstam, rector Laar en Berg genieten van dit moment.

25 juni

Grensverleggend Concert 

Tijdens het Radio Zomerconcert op 25 juni organiseren wij tussen 15.00 uur en 18.00 uur tal van muzikale activiteiten voor jongeren van het Papageno Huis en hun ouders. Grensverleggende optredens door jongeren van het Papageno en van Sonny’s Inc. Na lange tijd is er nu de mogelijkheid voor een klein feestje buiten. Wil je meegenieten? Dat kan. Het concert wordt uitgezonden via Radio NH Gooi in Business: https://nhgooi.nl/luister/live

1 Augustus – 15 september

Expositie ‘Hedendaagse Grensverleggende Vrouwen’

Jonge mensen met autisme uit het Papageno Huis maken portretten van Hedendaagse grensverleggende vrouwen. Te beginnen met een portret van Aaltje van Zweden. Zij heeft een grensverleggende visie op autisme en richtte daarom Papageno op. Jongeren van Laar en Berg gaan hier tijdens de kunstlessen op school ook mee aan de slag. In augustus openen we een gezamenlijke expositie.

September

Interview Aaltje van Zweden en Jan Rudolph de Lorm

Ter afsluiting van de expositie wordt Aaltje van Zweden samen met Jan Rudolph de Lorm geïnterviewd in Singer Laren. Het gesprek gaat over het belang van kunst in het algemeen en specifiek voor mensen met een beperking, zoals autisme.

26 mei – 12 september

Wandelroutes & fietstochten
Maak je één van de thematische wandelingen of fietstochten die het Erfgoedfestival heeft uitgezet? Rust dan uit op ons terras voor een grensverleggende versnapering. Het terras is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 uur tot 16.00 uur.

Thematische wandelingen met begeleiding op de route, historische foto’s en verhalen zijn overzichtelijk opgenomen in de app Spacetime Layers.

Meer informatie over het Festival vind je op: www.erfgoedfestivalgooivecht.nl

Kijk ook op de social media kanalen van het Erfgoedfestival

FacebookLinkedInInstagram