De kracht van muziek

voor  kinderen en  jongeren met autisme 

 

Inmiddels rijden de muziektherapeuten van Stichting Papageno alweer bijna vijfentwintig jaar door Nederland om muziektherapie aan huis te geven bij kinderen en jongeren met autisme. Dagelijks zien we in de praktijk hoe muziek een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling en ervaren we de bijna magische kracht van muziek. In De kracht van muziek hebben Aaltje van Zweden en Mathieu Pater deze ervaringen gebundeld met daarbij een link naar wetenschappelijke inzichten. In deze publicatie beschrijven we  hoe muziek ingezet kan worden bij deze doelgroep.

De kracht van muziek is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar welke rol muziek kan hebben in de begeleiding van kinderen en jongeren met autisme. Naast  achtergrond informatie en aansprekende voorbeelden uit de praktijk worden ook de eerste stappen besproken om zelf met muziek aan de slag te gaan. Het boek laat zien dat je geen uitmuntend musicus hoeft te zijn om muziek te kunnen inzetten.  

Het boek is tot stand gekomen met medewerking van o.a. Prof.dr. Erik Scherder, Tony Bloemendaal, Prof.dr. René Kahn, Prof.dr. Rutger Jan van der Gaag en Kees Momma. In aansprekende kader teksten belichten zij de invloed van muziek vanuit hun expertise.  

 

omslag de kracht van muziek voorkant 2086496955De kracht van muziek

voor kinderen en jongeren met autisme


Aaltje van Zweden - van Buuren & Mathieu Pater

 

 

€ 22,99

 

EAN 9789401481106
128 pagina's

 

Bestel hier het boek.  De opbrengst van het boek komt ten gunste van de Papageno Muziektherapie. Door het boek te kopen steunt u onze activiteiten.