iphone in hand 2

Met behulp van het KPN Mooiste Contact Fonds is Stichting Papageno een uniek project gestart: kinderen met autisme (van 8 tot en met 12 jaar) leren tijdens hun muziektherapie gebruik te maken van de speciaal ontwikkelde Papageno Muziek App. Ze krijgen zo de kans muziek te maken én te delen met vrienden, familie en de muziektherapeut. De app is speels, leerzaam en eigentijds. Als een kind contact leggen minder vanzelfsprekend vindt, is de Papageno Muziek App een aanstekelijk en laagdrempelig ‘communicatie-instrument’.

De Papageno Muziek App is een aanvulling op de muziektherapie die Stichting Papageno al meer dan 20 jaar geeft aan kinderen met autisme. Onze muziektherapeuten maken al volop gebruik van instrumenten (djembé, keyboard, gitaar), de stem, improvisatie, muzikale spelvormen en bestaande muziek. Nu zullen de kinderen tijdens de therapie óók leren werken met de Papageno Muziek App.

 

Waarom een Muziek App?

Veel jonge kinderen houden van muziek en spelen graag op een tablet of smartphone. De Papageno Muziek App sluit daar goed op aan. Met de app kunnen de kinderen via hun telefoon of tablet samen muziek maken, challenges uitvoeren en badges behalen. Ook kunnen ze via een (goed beveiligd en afgeschermd) online platform muziek delen en berichten uitwisselen.

iphone liggend wit 

Zo werkt het

Tijdens de muziektherapie krijgen de kinderen eerst uitgelegd hoe de Papageno Muziek App werkt. Daarna kunnen ze zelf of met de muziektherapeut muziek gaan maken. Afhankelijk van hun muzikale niveau beginnen de kinderen met eenvoudige ritmes. Daarna komen er ook melodieën bij. Door de eenvoudige, toegankelijke opzet van de Papageno Muziek App zijn de kinderen al snel in staat hun eigen muziekstukken te maken. Juist voor kinderen met autisme is dat belangrijk: het geeft zelfvertrouwen. Bovendien verlaagt het online platform de drempel om met anderen contact te leggen.

 

Meer weten?

 

De Muziek App TEAM Papageno is in eerste instantie bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar die muziektherapie krijgen aangeboden via Stichting Papageno. In een later stadium zal deze doelgroep mogelijk worden uitgebreid.  

 

Neem voor meer informatie contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. bellen kan natuurlijk ook op nummer 06-21543939