Wanneer u het aanmeldformulier invult, zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

We zullen dan met u bespreken welke mogelijkheden er zijn en welke vorm van vergoeding daar mogelijk bij past.

Klik hier voor het aanmeldformulier.

 

Jeugdhulp of WMO

Wanneer de zorg valt onder Jeugdhulp of WMO vanuit de gemeente, dan dient er een verwijzing te zijn vanuit de lokale toegang. Zodra er vanuit de lokale toegang een verwijzing is kan er een intake gepland worden.

PGB

In sommige gevallen kan muziektherapie vanuit een persoonsgebonden budget gefinancierd worden. Dit kan alleen als er via de gemeente voor het betreffende traject een aparte afspraak over vergoeding is gemaakt.

Aanvullende verzekering

Er is vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering van sommige verzekeringen. Klik hier voor de vergoedingen per verzekeraar.  Wanneer uw verzekering muziektherapie (deels) vergoedt, is een verwijzing van de huisarts niet nodig. De therapeuten van Papageno zijn aangesloten bij de FVB. 

 

Wachttijd

Het doel van Papageno is om in heel Nederland muziektherapie aan te bieden aan kinderen en jongeren met autisme of aanverwante stoornis. Er zijn nog enkele plekken waar dit niet lukt. 

Wij streven ernaar om geen of een zo kort mogelijke wachttijd te hebben en de behandeling of begeleiding zo snel mogelijk te laten starten. In de meeste gevallen lukt dat ook, alleen kan op dit moment in de regio Amsterdam, het Gooi en Almere de wachttijd wat langer zijn.