Autimaat, maatwerk in autisme

Versoepeling? Daar stem ik niet in mee! Ben ik net gewend aan alle aanpassingen, komt de premier weer aangezet met versoepelingen. Wie heeft die man de macht gegeven om mijn leven opnieuw te verpesten? Ik vind de huidige stand van zaken prima! Lees hier meer.

55-jarige bewoonster met Corona

Thea heeft het syndroom van Down en kroop door het oog van de naald toen ze corona kreeg. Lees hier het verhaal.

Bewoonster Marcia filmt Papageno Huis

Marcia, bewoonster van het Papageno Huis, heeft opnames gemaakt in de kelder van het Huis. Normaal gesproken bruist het hier van energie. Je hoort er gelach, geklets en er wordt gerijmd maar nu is het er stil. Er wordt geen muziek gemaakt, niet geschilderd, vergaderd of de was gedaan. Hopelijk komt hier snel een einde aan voor de bewoners.

Krantenartikel Zorginstellingen

Mensen met autisme en een verstandelijke beperking die in een instelling leven, verkeren door de coronamaatregelingen in grote psychische nood; angst, stress en agressie nemen toe. lees hier het artikel.

Vlog Sanne van Zonneveld

Sanne van Zonneveld plaatste op haar website 'een beetje bijzonder' deze mooie vlog om support te bieden aan jongeren met autisme. Ze heeft zelf Asperger en heeft veel tips om in deze coronatijd rustig, actief en vrolijk te blijven.