Koffieconcert

Speciaal voor de begeleiding van de musici en de presentatie van het koffieconcert is Papageno op zoek naar een gastvrouw of heer met liefde voor muziek. De werkzaamheden bestaan uit het ontvangen en begeleiden van de musici en het presenteren van het concert.  Om, indien nodig, na het concert te helpen in het restaurant.  Het is voor 2 x per maand op de zondag, van 10.00 – 14.00 uur.

Receptie

Gastvrouwen of heren voor de donderdag en vrijdag van 10.00 -14.00 uur. De activiteiten bestaan uit het gastvrij ontvangen van bezoekers,  het verrichten van licht administratief werk en vooral een vertrouwd en vriendelijk aanspreekpunt zijn voor de jongeren. 

Eetcafé

Voor het eetcafé op maandagavond  van 17.30 – 19.30 uur. Werkzaamheden zijn het ontvangen van de gasten van het eetcafé, het verstrekken van informatie over het menu , het helpen bij het uitserveren, het afrekenen en het opruimen naderhand. 

Maatjes 

  • Voor een enthousiaste jongeman van 23 met een visuele beperking iemand die op donderdag met hem iets wil ondernemen, bijvoorbeeld: fietsen op de duofiets, sporten duurloop/crosstrainer/loopband, een taal of geschiedenis cursus volgen of samen een bezoek brengen aan een museum.
  • Voor de maandagochtend en de donderdagochtend een creatieve dame/heer om de dagbesteding creatief te ondersteunen en het op orde houden van het atelier. 
  • Voor een creatieve jongedame zoeken wij een begeleidster die samen met haar wil tekenen of schilderen op dinsdagochtend van 09.00 – 12.00 uur tijdens een groepsactiviteit onder leiding van kunstenares Maja Boot.
  • Iemand die van koken en bakken houdt en die het leuk vindt om samen met een groepje jongeren koekjes te bakken in de keuken van het naastgelegen woon- en zorgcentrum van Vivium. De ouderen helpen ook mee en de koekjes zijn voor hen, dit vindt plaats op de donderdagmiddag van 12.50 tot 15.00 uur.
  • Voor de vrijdag uur een vrijwilliger die samen met een jongere de lunch gaat voorbereiden bij de Nierstichting in Bussum van 10.00 tot 15.00 uur. Het is een werkervaringsplek van de jongere, die al heel zelfstandig kan werken maar die wel wat gezelschap kan gebruiken en die haar een helpt met planning en uitvoering.