Na twee jaar met veel succes het Papageno Kunst Ommetje te hebben georganiseerd, wordt dit jaar een breed cultureel aanbod gepresenteerd. Van schilderijen tot keramiek en van kindersprookje tot opera! Dit jaar met als thema ‘Papageno’; de vrolijke vogelvanger uit de opera ‘Die Zauberflöte’ van Mozart. Oftewel April is dé Papageno Cultuur Maand!
 

Papageno Kunst Ommetje – Kunstwandeling door Laren

 Tijdens het Papageno Kunst Ommetje loop (of fiets) je een route van ca 5 km door Laren waarbij er op 12 adressen kunst tentoongesteld wordt. Achter de ramen van twaalf bekende locaties zijn de kunstwerken te bewonderen, gemaakt door jongeren met autisme die werkzaam zijn in het atelier van het Papageno Huis. Voor het eerst zal er behalve de inmiddels bekende schilderijen ook keramiek worden geëxposeerd. Deelnemende organisaties zijn onder andere restaurants,  winkels, het Rosa Spier Huis, Singer Museum en het Brinkhuis. Al wandelend of fietsend zijn ruim 50 kunstwerken te bewonderen.

Alle kunstwerken zijn tevens te koop. Door een kunstwerk te kopen, maak je het naast een leuk zakcentje voor de kunstenaars mogelijk om nieuwe schildersmaterialen aan te schaffen.

Het Kunst Ommetje wordt op 1 april officieel geopend door Burgemeester Nanning Mol en wethouder Flip de Groot om 14:00 uur in het Papageno Huis op de Naarderstraat 77 in Laren en kan de gehele maand april gelopen worden.

 

Routekaart

De routekaart is gratis af te halen bij het Papageno Huis en is hier ook te downloaden.