1 t/m 30  April - Papageno Cultuur Maand

Na twee jaar met veel succes het Papageno Kunst Ommetje te hebben georganiseerd, wordt dit jaar een breed cultureel aanbod gepresenteerd. Van schilderijen tot keramiek en van kindersprookje tot opera! Dit jaar met als thema ‘Papageno’; de vrolijke vogelvanger uit de opera ‘Die Zauberflöte’ van Mozart. Oftewel April is dé Papageno Cultuur Maand!

Ø  Papageno Kunst Ommetje – Kunstwandeling door Laren

Tijdens het Papageno Kunst Ommetje loop (of fiets) je een route van ca 5 km door Laren waarbij er op 12 adressen kunst tentoongesteld wordt. Achter de ramen van twaalf bekende locaties zijn de kunstwerken te bewonderen, gemaakt door jongeren met autisme die werkzaam zijn in het atelier van het Papageno Huis. Voor het eerst zal er behalve de inmiddels bekende schilderijen ook keramiek worden geëxposeerd. Deelnemende organisaties zijn onder andere restaurants,  winkels, het Rosa Spier Huis, Singer Museum en het Brinkhuis. Al wandelend of fietsend zijn ruim 50 kunstwerken te bewonderen.

Door een kunstwerk te kopen, maak je het mogelijk om de kunstenaars een vergoeding te geven en om nieuwe schildersmaterialen aan te schaffen. Het Kunst Ommetje wordt op 1 april officieel geopend door Burgemeester Nanning Mol en wethouder Flip de Groot om 14:00 uur in het Papageno Huis op de Naarderstraat 77 in Laren en kan de gehele maand april gelopen worden.

De routekaart is gratis af te halen bij het Papageno Huis en is hier ook te downloaden.

Herschaalde kopie van Papageno schilderij maartje

Ø  Horeca Laren zet Papageno talent op de kaart

Het culturele aanbod van het Papageno Huis is in april zeer gevarieerd en bevat aanbod voor jong en oud(er). Papageno werkt altijd vanuit de visie dat verbinden versterkt, enerzijds door de buitenwereld naar binnen te halen, anderzijds door ook echt de handen met andere organisaties ineen te slaan.

Dit keer is daartoe de samenwerking met de horeca gezocht.

Er worden speciale placemats en ansichtkaarten met het complete culturele aanbod ontworpen. Vele horeca organisaties in Laren (en omstreken) omarmen het initiatief en nemen in april de Papageno placemats in gebruik of delen de ansichtkaarten uit.

Daarmee ondersteunen de ondernemers direct de jongeren uit het Papageno Huis, door letterlijk hun talent op de kaart te zetten!

In de maand april heeft onze horeca speciaal voor de cultuur maand een heerlijke cheesecake op het menu

taart van de maand april 2023 kleinere foto

Zondag 16 april 2023 - Sprookje de Wraak van Lorre in het Papageno Huis – muzikale vertelvoorstelling
Het sprookje De Wraak van Lorre is een superleuke kindervoorstelling die op 16 april maar liefst twee keer in het Papageno Huis in Laren wordt opgevoerd door het EPOS Ensemble.
De muzikale vertelvoorstelling duurt ca 45 minuten en is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. Het is een vertolking van het boek van Tosca Menton en wordt verteld door Benjamin Murck.

Het verhaal
Een huisdier hebben is leuk, maar een prachtig opera-zingende papegaai als huisdier hebben is helemaal fantastisch! Jop is dan ook helemaal in de wolken als Lorre bij hem komt wonen en hij kan al gauw niet meer zonder het lieve beestje. Maar helaas is Jop niet de enige die wat in Lorre ziet: ook meneer Panini wil hem graag hebben om héél veel geld aan hem te verdienen in de grote operazalen wereldwijd. De geniepige Panini haalt de raarste streken uit om Lorre van Jop af te pakken, en dát laten Jop en zijn vrienden niet zo maar op zich zitten...
In deze voorstelling duizelt het je van alle papegaaien, operamuziek en wervelende klanken van de blaasinstrumenten. Een spannend, knotsgek verhaal wat door verteller Benjamin Murck helemaal tot leven gewekt wordt. Tosca Menten schreef het boek waar dit verhaal op gebaseerd is, en het ensemble maakte er een eigenzinnige versie van vol theatrale en interactieve elementen. Ook de kinderen zelf zullen aan het zingen gezet worden!
Verteller: Benjamin Murck
Regie: Lotte van Dijck
Scenografie: Nynke Koopmans

Tickets voor deze voorstelling bestelt u hier.

POSTER LORRE

 

23 april 2023

Opera Mozarts Toverfluit

Op zondag 23 april brengen Hendrik Vonk, internationaal bekend en ervaren (opera-) professional, en de getalenteerde coloratuursopraan Emmy van Diesen, een unieke voorstelling van Wolfgang Amadeus Mozarts opera die Zauberflöte ten gehore. Zij worden op piano begeleid door Corrie Janse, zij studeerde muziektheorie en hoofdvak piano aan de Schumann academie.

Een vocale zevensprong; met twee stemmen en zeven rollen zingen Hendrik en Emmy in opeenvolgende aria’s en duetten hoogtepunten uit de opera. Over de grappige vogelvanger Papageno, de van sterren-stralende vurige Koningin van de Nacht, haar lieftallige dochter Pamina die gered moet worden door de integere en naar de waarheid zoekende Prins Tamino, de Hogepriester Sarastro, zijn boosaardige knecht Monostatos en Papagena, het meisje dat perfect matcht met de vogelvanger.

Tickets voor deze voorstelling bestelt u hier.

Papageno Papagena en pianiste

Foto: Papageno (Hendrik Vonk), Papagena (Emmy van Diesen) en pianiste (Corrie Janse)