Op dit moment wordt de voormalige Gereformeerde Kerk in Lemmer verbouwd tot het tweede Papageno Huis in Nederland, we verwachten dat dit Papageno Huis haar deuren opent in de loop van 2023.

Papageno Huis Fryslân biedt straks 17 appartementen en 60 plekken voor dagbesteding gericht op jongeren tussen de 18 en 31 jaar met autisme. De Kerkzaal zal een ontmoetingsplek in Lemmer worden waar u terecht kunt voor koffie met zelfgebakken taart of een lekkere lunch. Zorgmedewerkers, vrijwilligers en jongeren met autisme runnen alles samen. De gerechten worden vers en met smaak bereid. Daarnaast zullen er in de multifunctionele ruimte verschillende evenementen worden georganiseerd. U zult kunnen genieten van een concert, voorstelling of expositie en ook de stichting Lemster Sjerke zal met regelmaat activiteiten organiseren. Jongeren met autisme en vrijwilligers helpen mee bij de voorbereidingen en de organisatie en serveren een hapje en een drankje. 

Ons streven is om in elke provincie een Papageno Huis te realiseren, zodat deze manier van ontwikkelen bereikbaar wordt voor jongeren met autisme in heel Nederland en meer jongeren de mogelijkheid krijgen om te groeien, plezier te maken en te leren op eigen benen te staan, in een veilige omgeving met de juiste begeleiding.

Daarnaast zal het orgel in ere worden hersteld en zal de Kerkzaal beschikbaar zijn om (gedeeltelijk) af te huren voor uw eigen bijeenkomst of evenementen