Een thuis voor jongeren met autisme: dagbesteding of wonen

Voor jongeren met autisme valt het vaak niet mee een plek te vinden in de maatschappij. Om ze op weg te helpen én houvast te geven is het Papageno Huis opgericht. Jongeren met autisme kunnen daar terecht voor activiteiten, dagbesteding en werkervaringsprogramma’s. Bovendien zijn er in het huis appartementen waar 12 jongeren leren zelfstandig te wonen.

Het Papageno Huis is te vinden in de voormalige Villa Dennenoord aan de Naarderstraat 77 in Laren. Deze sfeervolle villa uit 1870 is zo ingericht dat jongeren met autisme zich er helemaal op hun gemak voelen. De kleuren, de verlichting, de klimaatbehandeling, de geluiddempende plafonds: over alles is nagedacht.

Een Papageno Huis in elke provincie
Zomer 2018 is aangekondigd dat er in elke provincie een Papageno Huis zal komen, dankzij een genereuze gift is Stichting Papageno namelijk in staat gesteld om deze droom uit te laten komen. Het ontwikkelen van een Papageno Huis vergt veel tijd. Eerst moet er een goed lokaal bestuur worden gevonden en daarna een pand dat geschikt is. Na een vergunningen traject én een verbouwing kan een Papageno Huis dat geschikt is voor jongeren met autisme open gaan. Op dit moment zijn we bezig met de verbouwing van een prachtige kerk in Lemmer. We verwachten dat dit Papagenohuis haar deuren opent begin 2021.
Wilt u op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen laat ons dat dan weten via een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vermeld in de email over welke provincie u informatie wilt hebben.