Zo gaat dat bij stichting Papageno Huis
door Christien Kuysters, directeur stichting Papageno Fonds

Ergens in februari werd ik gebeld door iemand die een paar mooie bloemstukken aan het Papageno Huis cadeau wilde doen. De bloemen hadden op het podium gestaan bij een concert en waren maar één keer gebruikt. In het Papageno Huis vinden we alles wat met de natuur te maken heeft belangrijk dus in ons restaurant staan altijd verse bloemen op de tafels. Wij accepteerden het aanbod en de bloemen werden dezelfde dag nog gebracht door André van den Hengel.

Ik kende André nog niet maar bood hem natuurlijk een kop koffie aan als bedankje en we kwamen in gesprek. Als geen ander kon André vertellen over de 2020 9 11 Boerencantatehelende kracht van muziek; na een zware periode in zijn gezin had hij zich aangesloten bij het Amsterdams Gemengd Koor. Het zingen en de saamhorigheid in het koor werden steeds belangrijker voor hem en hielpen hem in zijn verdriet. Het koor bestaat uit 130 amateur zangers onder leiding van Paul Valk en treedt bijvoorbeeld op in het Koninklijk Concertgebouw. Het Amsterdams Gemengd Koor zong daar op 8 maart 2020 Bachs Johannes-Passion. De gevolgen van dit optreden waren groot, 100 koorleden kregen corona en 4 koorleden overleden aan de gevolgen ervan.

In de zomer belde André mij op, hij had een idee en wilde dat met me bespreken. Zou het niet leuk zijn voor Papageno om een openlucht concert te organiseren? Sopraan Klaartje van Veldhoven en koordirigent Paul Valk hadden zich al aangeboden om een programma te maken. De Boerencantate van Bach is geschikt voor een openluchtvoorstelling en Pascale Fuchs van het Goois Openlucht theater in Eemnes wilde ook meewerken. Eén vergadering en een appgroep waren voldoende om het zondag mini concert te organiseren en aanstaande zondag 13 september om 15.00 uur is het zover. Muziek heeft deze bevlogen mensen bij elkaar gebracht en samen bieden we de bezoekers een bijzonder plezierige middag.

De Papageno jongeren bakken koekjes en mogen helpen bij het uitdelen van de boeren-borrelpakketten en appeltaartjes voor de gasten. Een aantal jongeren en ouders vindt het leuk om te komen kijken naar de voorstelling en de opbrengst van de kaartverkoop mag het Papageno Huis houden.

Er zijn nog een paar kaarten te koop via de Papageno Webshop. In de webshop kunt u ook koffie/thee met appeltaart, heerlijke wijn of boeren-borrelhap bestellen.

Je bent van harte welkom!