Vanaf vandaag kun je online winkelen in de fonkelnieuwe Papageno Webshop! Hieronder leggen we uit waarom wij zo blij zijn met deze online shop.

Toen de corona crisis haar intrede deed en het Papageno Huis in Laren werd gesloten voor dagbesteders, restaurantbezoekers en (muziek)therapeuten ontstond al snel het idee om online in contact te blijven met alle betrokkenen bij stichting Papageno. Eens te meer bleek dat heel veel mensen meeleefden met bewoners en dagbesteders. Want voor hen stond de wereld ineens op zijn kop. Hun vertrouwde dagritme viel weg en er veranderde veel in de dagelijkse contacten en patronen. Papageno in Contact bleek een schot in de roos. Vanaf het begin werd veel gebruik gemaakt van de achtergrondinformatie, filmpjes, potcasts, virtuele belevingen, bewegingstips en te ontwikkelen activiteiten. Zo worden thuis de bekende kokosbollen gebakken die anders in het Papageno restaurant bij een kopje koffie of thee worden geserveerd. Online wordt wekelijks genoten van het zondagochtend koffieconcert aan huis en veel geïnteresseerden hebben de luisterboek versie van het boek ‘Om wie je bent’ van Aaltje van Zweden beluisterd.

2020 05 01 Stilleven Bas de GraafIn het Papageno Huis willen we de buitenwereld binnen halen, nu dat niet mogelijk is moeten we leren om anders te denken. Papageno heeft een toonaangevende positie in de wereld van autisme en heeft inmiddels veel kennis en ervaring in huis. Het blijkt dat de visie van Papageno werkt en daadwerkelijk ontwikkeling bij jongeren met autisme bewerkstelligt. Muziektherapeuten, sportleraren, kunstenaars en keuken leermeesters nemen onze jongeren mee in de wereld van kunst en cultuur. Zij ontdekken dat ze veel meer kunnen en willen dan zij denken. Bij Papageno wordt immers gekeken naar wat er wel kan. Zo ontstond het idee om door jongeren gemaakte kunstwerken en andere producten aan te bieden in een webshop. Wellicht vind je het leuk om een tegoedbon voor een heerlijke lunch in het Papageno restaurant cadeau te geven of de Papageno Kalender nog snel aan te schaffen. Vooral in deze corona tijden hebben de jongeren dan meteen een extra taak want ze pakken de producten in en brengen ze zelf naar de post.

De opbrengst van de shop wordt besteed aan materiaal voor bijzondere dagbestedingsprojecten en andere activiteiten in het Papageno Huis. We hebben deze financiële bijdrage hard nodig om onze jongeren te kunnen blijven inspireren en hen te helpen in hun ontwikkeling. Jouw hulp hierbij is van grote waarde. De shop biedt nu al voor ieder wat wils, maar wordt binnenkort nog uitgebreid. Dus kom af en toe shoppen!

Klik hier om direct een kijkje te nemen in de Papageno webshop. Alvast hartelijk dank voor je bestelling!

Bij de foto: Het stilleven is een schilderij van Bas de Graaf en te koop in onze webshop.