Vijf jaar geleden zijn we met elkaar iets bijzonders begonnen: een lunchrestaurant waar mensen met een autisme spectrum de kans krijgen om binnen hun eigen mogelijkheden te ontwikkelen tot beginnend horeca professional. De visie was duidelijk. We benaderen niet vanuit een beperking maar vanuit de overtuiging dat ieder mens op een zinvolle manier invulling wil geven aan zijn leven.

2020 10 23 Robert chef kokMijn naam is Robert van Wees, Zorg coördinator, Therapeut, ADD-er, Chef-kok, Omdenker en Dankbaar Oprichter van het Papageno Huis Restaurant. Door mijn geschoolde achtergrond in zowel de Horeca als de GGZ, heb ik mijn liefde voor koken gebundeld met mijn liefde voor het autisme spectrum.

Ons restaurant is een platform geworden waar ons team (mensen met een autisme spectrum) zo zelfstandig mogelijk vormgeeft aan het reilen en zeilen ervan. Als je bij ons werkt, dan ben je allereerst een medewerker, een collega en geen client. Die laatste term hoort hier niet, dat roept een bepaalde mate van afhankelijkheid op die iemand af kan remmen om initiatief te leren nemen.

Wij als zorgprofessionals bieden samen met ons kernteam vrijwilligers ondersteuning waar nodig, maar laten dat los waar de zelfredzaamheid het aankan. Ik zie onszelf als instrument waar het team gebruik van mag maken om het beste uit zichzelf te halen. Dat vereist het nodige geduld en vertrouwen hebben in elkaar, samen vallen en weer opstaan. Altijd maar weer, tot die dag dat je realiseert dat iemand al een week is blijven staan. Die momenten zijn van onschatbare waarde voor mij en maken alle slapeloze nachten meer dan goed. 😉

Na vijf jaar ligt er een fundament waar de keukenbrigade vers en ambachtelijk kookt en de bediening zijn of haar gasten hartelijk ontvangt en op ‘eigen-wijze’ voorziet van een prettig verblijf.

We maken zoveel zelf, van koekjes tot taarten, van soepen tot gerookte zalm. Het is een feestje voor de neus van velen als de ovendeur opengaat en de geur van bijvoorbeeld versgebakken brood zijn weg er naartoe vindt.

Op dit moment worden ook wij geconfronteerd met een tweede sluiting van ons restaurant. Maar we blijven positief en onderzoeken juist in deze tijd de mogelijkheden. Met elkaar hebben we besloten om dagelijks verse maaltijden te bereiden en te verkopen. Deze maaltijden kunnen afgehaald worden of bezorgd worden bij de mensen thuis.

We zijn een team, een bijzonder team waar ik ongelofelijk trots op ben.

Robert

Wilt u een maaltijd bestellen? Stuur dan een email aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Een lekkere taart bestellen, soep of een flesje wijn? Kijk dan eens naar de mogelijkheden in onze webshop.