'Valentijnsdag 2021' door Robert van Wees chef-kok en zorgcoördinator restaurant Papageno Huis Laren

“Voor mij is 14 februari de dag van de liefde. Liefde voor je geliefde maar ook een mooi moment om de personen die mij dierbaar zijn te laten weten dat ik ze liefheb.” 
Zo lichtte ik mijn kijk op Valentijnsdag toe tijdens een gesprek dat ik over het onderwerp had met iemand in het autisme spectrum. 

2021 02 13 Robert van Wees“Liefde is een irrationele bedotting van je hersenen, het is totaal niet van toegevoegde waarde om je lijf en brein vol te pompen met hormonen en neurotransmitters omdat je niet langer in staat bent om gedegen te functioneren, je wordt vergeetachtig en je schat dingen niet meer goed in, waardoor je een hoop gedonder kunt krijgen."
Dit was (een onderdeel) van de reactie die ik kreeg en was (zoals ik dat vaker ben) verwonderd op haar kijk vanuit een ander perspectief. 

“....Bovendien is het ook nog eens tijdelijk waardoor je uiteindelijk opgescheept zit met iemand die in het echt helemaal niet zo leuk blijkt te zijn als toen je verliefd was....”  

“....Behalve mijn kat Storm, die is anders. Daar houd ik ongelofelijk veel van omdat ie ook echt verliefd is op mij en mij accepteert om wie ik ben....” 

“....Daarom krijgt hij een nieuw halsbandje van mij op Valentijnsdag...” 

“....Vroeger heette Storm, Stormpie maar hij en ik zijn nu volwassen dus heet hij Storm...” 

“Weet je..., ik geloof dat ik een beetje verliefd ben geworden...”, zei ik plagerig. 

“...Doe maar niet, straks laat je nog wat aanbranden” 

Met veel plezier denk ik terug aan dit soort momenten en kan ik alleen nog maar meer verliefd worden op hetgeen we doen. In het Papageno Huis treffen we op dit moment met ons team voorbereidingen om onze liefdevolle boodschap vol hormonen en neurotransmitters uit te dragen aan iedereen die het kan ontvangen... 

Het horecateam bakte afgelopen week speciale Valentijnskoekjes die in vrolijk gedecoreerde verpakking via de webshop te verkrijgen waren. De koekjes worden morgen vast met liefde weggegeven!

En er is meer:
Elke week stellen we met veel zorg een weekmenu samen voor afhaalmaaltijden. En elke donderdag maken we verse soepen in een fles van 500 ml. Kijk voor meer informatie op: https://www.papageno.nl/shop/alles

Harte Groet 
Robert van Wees