Papageno: een betekenisvol goed doel
door José Roeken, medewerker Public Relations Papageno Fonds

2020 09 04 JoséMijn eerste kennismaking met Papageno was in december 2003. Het was de aankondiging van het derde Papageno Concert in het concertgebouw in Amsterdam. Met de aanschaf van VIP-kaarten kon ik bijdragen aan het bijzondere werk van Papageno. Wat mij heel concreet aansprak was dat er busjes door Nederland reden om bij kinderen met autisme, thuis muziektherapie te faciliteren. Daar wilde ik graag aan bijdragen. De opbrengst van het benefietconcert was ook voor de financiering van kleinschalige, experimentele projecten en het organiseren van symposia om kennis uit te wisselen. Het was een bijzondere avond, niet alleen qua muziek, maar vooral door de passie en gedrevenheid van de oprichters van Papageno Jaap en Aaltje van Zweden.  

Mijn tweede, hernieuwde kennismaking met Papageno was de realisatie van het Papageno Huis in Laren in 2015. Ik werkte toen bij Rabobank Noord Gooiland. Mijn taak was om het coöperatief dividend van de bank te verdelen onder goede doelen in het Gooi. Vanaf de opening kregen we elk jaar een aanvraag voor financiële ondersteuning voor de activiteiten voor en door bewoners en dagbesteders. Ik merkte direct dat de begindoelstellingen inmiddels enorme resultaten hadden opgeleverd. De organisatie was gegroeid en een autoriteit geworden op het gebied van ontwikkeling voor jongeren met autisme. Maar…. er was nog steeds veel geld nodig om bijv. de activiteiten voor de jongeren die er woonden en dagbesteding volgden mogelijk te maken. De zondagochtend concerten, de leerplekken in het restaurant, de benodigdheden voor alle creatieve workshops en therapie, daar droeg de Rabobank regelmatig een steentje aan bij.

Mijn derde, hernieuwde kennismaking ging nog een stapje verder. Toen ik de Rabobank in 2019 verliet vroeg Christien Kuysters mij om een bijdrage te 2020 09 04 José Roekenleveren aan het public relations werk van Papageno. Nu kon ik ook daadwerkelijk mijn eigen inbreng geven! Meedenken hoe wij de buitenwereld naar binnen kunnen halen en op steun kunnen rekenen van sponsors en donateurs. Want hoe het ook zij: we doen heel veel voor onze jongeren op het gebied van kennisontwikkeling, muziektherapie, creatieve en sportieve activiteiten maar dit brengt hoge kosten met zich mee. Daarom zijn we zo blij met elke vorm van ondersteuning: van een klein donatiebedrag tot de opbrengst van het Papageno Zomerconcert, tot betrokken mensen die Papageno opnemen in hun nalatenschap. Alles is welkom!

Zelfs met een bestelling van een lekkere taart uit de Papageno Webshop steun je Papageno. Zo heb ik zelf enorm gesmuld van de carrot cake die ik trakteerde op mijn verjaardag!

Met de toekomst van Papageno zit het wel goed. De droom om meer Papageno Huizen te openen in Nederland komt stapje voor stapje uit. Ook daar hoop ik mijn bescheiden bijdrage aan te kunnen leveren!

Wil je ook stichting Papageno steunen? Kijk dan op onze website of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.