Dit jaar is er helaas geen Sint Jans processie in Laren op 21 juni. Door de corona maatregelen kan dit evenement niet op een veilige manier georganiseerd worden. Jammer, want het is een waardevolle traditie in Laren waar het Papageno Huis altijd even bij stil staat.

2020 06 26 1979 07 23 juli 16 004 P 30 274 Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt 2Gelukkig is de Sint Jans processie wel op een serie aquarellen te bewonderen. De Larense schilder Jan Roelof van den Brink maakte deze aquarellen met de naam Sint Jans-lied over de processie in het jaar 1979. Dankzij de medewerking van Kunststichting Nieuw Tara bestaat de mogelijkheid om van 15 juni tot en met 26 juni een unieke serie kunstwerken over de processie te zien bij Kunsthandel Marquant, Zevenend 4-A in Laren.

Jan Roelof van den Brink, geboren in Laren in 1915, was een zeer getalenteerd kunstenaar maar maakte ook carrière als ambtenaar bij het ministerie van Economische Zaken, als hoogleraar Economie in Nijmegen, lid van de Eerste Kamer voor de Katholieke Volkspartij (KVP), minister van Economische Zaken (1948-1952) en als bestuurder van de Amsterdamsche Bank (1952-1964), later AMRO-bank (1964-1978).

Kunststichting Nieuw Tara beheert de creatieve nalatenschap van Jan Roelof van den Brink en heeft besloten de opbrengst van de verkoop van kunstwerken te doneren aan stichting Papageno Huis. Ook de serie Sint Jans-lied is te koop, meer informatie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op: http://janroelofvandenbrink.nl/collectie/sint-jans-lied/

Zomerconcert Ook het Papageno Zomerconcert is in verband met corona geannuleerd. Het concert bij de vijver van ‘Rust Wat’ in Blaricum is ook zo’n mooie traditie. Trijntje Oosterhuis zou optreden maar heeft gelukkig haar medewerking voor 25 juni 2021 al toegezegd. We slaan dus gewoon een jaar over.

2020 06 19 flyerEr is nu een alternatief programma op 26 juni: Radio Papageno Zomerconcert. Vanuit het Papageno Restaurant wordt van 15.00 tot 18.00 live radio uitgezonden met als doel geld op te halen voor de tenten die nodig zijn voor dagbesteding in het Papageno Huis. Je kunt de uitzending meeluisteren via de site van Radio NH Gooi in Business: https://nhgooi.nl/luister/live

Tijdens de uitzending wordt een aantal items online geveild zoals dinerboxen van top-chef Ron Blaauw, een schilderij van Jan Roelof van den Brink, VIP tickets Zomerconcert 2021, diner in Papageno Huis Laren met een concert van Papageno jongeren etc. Wil je nu al bijdragen aan de nieuwe tenten? Ga dan naar de Papageno webshop om items te kopen en/of te doneren https://www.papageno.nl/shop/alles

Rest mij nog om alle vrijwilligers die bovenstaande mogelijk maken vast hartelijk te bedanken. Jullie laten hiermee zien dat wanneer traditionele bijeenkomsten wegvallen er mooie alternatieven worden bedacht. Echt Papageno, innovatief en creatief!