Vaak wordt bij jongeren, met bijvoorbeeld autisme, vooral gekeken naar de beperking die hun autisme met zich meebrengt. Maar vergis je niet, ook deze jongeren zijn meer dan hun autisme; zij hebben dromen over hun leven, zij zien een ideaalbeeld voor hun toekomst. Het is wrang dat hun autisme die droom soms in de weg staat.

Programmamaakster Belgin Inal benaderde het Papageno Huis met het verzoek om een documentaire te maken over de droom van jongeren in een Papageno Huis. We hebben er lang over nagedacht want we krijgen zo vaak verzoeken voor filmopnames in ons bijzondere huis. We willen opnames doseren en de jongeren daarvoor beschermen. Op basis van haar plan om jongeren intensief te betrekken bij het script zijn we akkoord gegaan met het vervaardigen van deze documentaire.

2020 04 24 DocsfairWaanzinnig trots is het Papageno team op Annelieke en Marcia die aangaven mee te willen doen. Zij hebben in volledige openheid meegewerkt aan deze DOCSFAIR documentaire en geven daarmee een inkijkje in hun leven én in wat er zich in hun hoofd afspeelt. Marcia woont in het Papageno Huis en Annelieke volgt er dagbesteding bij creatief, horeca en natuurlijk muziek. Eind 2019 is de documentaire in première gegaan in het Pathé theater in Amsterdam en daar is de droom van Annelieke om op te treden op een festival alvast uitgekomen.

Vanaf nu is de documentaire te zien via Papageno in Contact: https://www.papageno.nl/informatie/film