Moederdag, door Bas de Graaf dagbesteder in Papageno Huis Laren

Ik ben Bas de Graaf. Ik volg al sinds januari 2016 dagbesteding in Papageno Huis Laren. Ik doe dat met heel veel plezier! Ik volg verschillende dagbestedingsactiviteiten binnen Papageno. Op maandagmiddag teken ik bij creatiefdocent Hans, op dinsdagochtend en woensdagmiddag schilder (of teken) ik bij Maja en op vrijdag doe ik muziek en spelletjes. Vrijdag is overigens de langste dag van de week dat ik bij Papageno ben! :)

2021 05 08 Bas de Graaf en moederBinnen Papageno is het nooit saai en is er altijd wel weer een uitdaging. Zo ben ik nu bezig om een schilderij te maken voor de expositie "grensverleggende vrouwen". Ik heb gekozen om een potret te maken van mijn moeder. Mijn moeder is heel belangrijk voor mij, ze zorgt alleen voor mij en mn broer en staat altijd voor ons klaar. We hebben dezelfde humor, houden allebei van winkelen, op vakantie gaan en lunchen op het terras. Moederdag vieren we eigenlijk niet zo, ik vind dat te commercieel. Je moet gewoon altijd lief zijn voor je moeder. Wel hebben wel een lekkere aardbeientaart van Papageno besteld, dat wordt smullen.

In de afgelopen 5 jaar heb ik al heel veel gedaan binnen het Papageno Huis. Zo was ik vroeger enkel van de logo's tekenen (of schilderen) van tv- of radiozenders, want mijn hobby is namelijk tv en radio. Daarin ligt echt mijn passie! Nu schilder (of teken) ik ook landschappen, dieren, fruit: je kan het je zo gek niet bedenken! Ik schrijf ook heel veel gedichten over alledaagse dingen. Ik ben ook bezig met een gedichtenbundel. 

De medewerkers, vrijwilligers, de jongeren, en alle andere betrokkenen van het Papageno Huis zijn ook allemaal stuk voor stuk toppers!

Ik voel me echt thuis binnen Papageno!

Ik spreek ook mijn grote dank uit aan Mirjam, Laura, Margot en Anne-Roos omdat zij mij hebben gebracht waar ik nu ben in het Papageno traject!