‘Meer zelfvertrouwen door Papageno’ door Gordon Frans

Hallo ik ben Gordon en ik ben 28 jaar.

Ik heb 3 jaar in het Papageno Huis in Laren gewoond. Voordat ik in Laren kwam wonen heb ik nog op 2 andere plekken gewoond in Nederland. Mijn eerste dag zal niemand van het Papageno Huis waarschijnlijk vergeten zijn. Wat een hoop dozen had ik toen bij me diepe zucht…..

De eerste paar dagen was het natuurlijk even wennen aan hoe het gaat in een groot huis zoals het Papageno Huis. Maar ik kon er snel mijn draai vinden. Er woonden hele lieve groepsgenoten waar ik nog steeds contact mee heb!

2020 04 03 foto Gordon FransHet Papageno Huis was toen nog niet officieel geopend en daarom moest er nog veel in het huis gebeuren. Dat kon wel eens voor wat frustratie of onbegrip kon zorgen. Maar ja, dat hoorde bij het huis omdat de datum van opening snel dichterbij kwam en er moesten nog wel wat laatste dingen gebeuren. Want ja, als Hare Majesteit de Koningin het huis komt openen moet het er wel netjes bij staan! De Koningin is ook op mijn kamer geweest voor een gesprekje met mij en ik heb haar handtekening op mijn bureau staan!

Wat het wonen in het Papageno Huis mij heeft gebracht en wat ik er heb geleerd zijn verschillende dingen:
Ik leerde voor mijzelf koken
Mijn eigen huishouden te doen
Mijn eigen was te doen
En voor mezelf opkomen
Mijn grenzen aangeven en nog wel wat andere dingen.

Daardoor kreeg ik meer zelfvertrouwen en werd ik dus ook zelfverzekerder. Maar daar had ik hulp bij van mijn buddy’s Hanny en Clare. Deze 2 toppers hebben ook heel veel voor mij gedaan door met me te wandelen of even ergens wat te gaan drinken. Ze gingen ook met mij winkelen als ik nieuwe kleding nodig had en zo leerde ze mij dat je in drukke situaties ook je eigen rust kunt bewaren.

Maar ook mijn persoonlijk begeleider Dennis heeft mij veel dingen geleerd op persoonlijk gebied. Hoe leer ik mijn grenzen aangeven en wat doe ik als me boos of gefrustreerd voel, hoe ga ik daar dan mee om? Maar ook hoe moet je een sollicitatiebrief schrijven? Waar je dan allemaal aan moet denken. Dus ook op dat gebied heeft mijn persoonlijk begeleider me enorm geholpen.
Natuurlijk doe/deed ik alles zelf, maar hij gaf de tips & tricks en dus kon ik er weer mee verder.

De ervaringen die ik in het huis heb opgedaan, de mensen die ik heb mogen ontmoeten, het was geweldig! Zulke lieve en zorgzame mensen van zowel het Team Papageno als de begeleiders van ‘s Heeren Loo. Maar ook de warmte van de familie Van Zweden want zonder hun inzet en energie had het Papageno Huis er niet eens gestaan.

Zo woon ik nu al een jaar zelfstandig in Amersfoort met ambulante begeleiding! Iets wat ik niet had gedacht dat mogelijk was!