Het succes van het Papageno Mini Concert
Door André van den Hengel, organisator Mini Concert en supporter van Papageno.

Op zondag 13 september vond het Papageno Mini Concert plaats in het Goois Openlucht Theater in Eemnes. Organisator André van den Hengel doet verslag hiervan in de blog van deze week.

2020 09 25 Mini Concert1Je wordt wakker, vandaag is de grote dag. Eigenlijk is de zondag de dag van rustig opstarten na een lange werkweek. Even geen opdrachtgevers die met smart op je staan te wachten tot er machines komen om gaten te graven of mensen die technisch of bouwkundig werk komen verrichten. Nee, vandaag is de dag waar wij al weken vol spanning op zitten te wachten. Wordt het weer goed, blijft het droog? Willen de mensen wel kaarten voor een goed doel kopen? Ach, die kaarten is bijzaak. De hoofdzaak is dat de jongeren van Papageno, zorgpersoneel, koorleden en bezoekers van het concert een mooie dag hebben. Het traditionele Papageno Zomerconcert in juni kon door Corona niet doorgaan. Is het ons dan toch gelukt om er een mooi alternatief concert voor in de plaats te zetten?

Om half twaalf komen de koorleden naar de Poffertjeskraam in Laren. Op de laatste dag dat Marcel en  Wilma de kraam open hebben dit seizoen, heb ik het koor uitgenodigd om deze Larense cultuur mee te beleven. Na deze culinaire, culturele start van ons mini concert gaan we met z’n allen richting het Goois Openluchttheater. Terwijl het koor de stemmen opwarmt, maken wij de omgeving klaar. De foodtruck wordt geïnstalleerd om de boerenborrelpakketten uit te geven en de eerste gasten stromen binnen. Het wordt drukker en de rij wachtenden wordt steeds langer, de sfeer is goed en iedereen is relaxt. Bij ons stijgt de spanning, blijft het allemaal Coronaproof? Ondertussen zijn wij ook super trots, komen al deze mensen in die lange rij voor ons initiatief?

2020 09 25 Mini Concert3Als de eerste noten van het concert klinken valt de spanning weg. De jongeren van Papageno zijn happy. De gasten genieten en de vrijwilligers stralen van trots. Zij glimlachen van oor tot oor. Ondertussen draait mijn brein al weer door, straks komen er nog meer Papageno huizen bij in Nederland. Zou het niet geweldig zijn om bij elke opening een mini concert te organiseren met lokale koren? En volgend jaar weer een Papageno Mini Concert? Ik zeg vol overtuiging ‘ja ik wil’!