Een nieuw gezicht in Papageno Huis Laren
door Christien Kuysters, directeur stichting Papageno Fonds en Ingrid Peters, locatie directeur Papageno Huis Laren

Midden oktober 2020 begon de tweede periode met corona restricties in Nederland. Wéér moesten we maatregelen nemen om zo veilig mogelijk te leven en te werken. Voor de Papageno Huis medewerkers een flinke klus want hoe zorg je ervoor dat de dagelijkse gang van zaken zo veilig en soepel mogelijk verloopt? We willen immers dat het leven zo normaal mogelijk doorgaat en daar hoort voor de Papageno jongeren hun dagbesteding bij. In het Papageno Huis gaan we veranderingen niet uit de weg omdat prikkels in een veilige omgeving bijdragen aan de ontwikkeling van onze jongeren. Dankzij onze zorgpartner ’s Heeren Loo en hun corona taskforce kunnen we hierbij snel handelen. Dus werd het Papageno Huis weer opgedeeld in veilige zones en moeten bezoekers zich via een QR-code registreren. En natuurlijk werden de mondkapjes weer voorgeschreven.

2020 11 06 Ingrid met mondkampjeEn dan is er nog een verandering: sinds 12 oktober loopt tussen alle mondkapjes die in het huis te zien zijn, variërend van poezensnuitjes tot chirurgische maskers, een wit-zwart gestippeld mondkapje rond. Draagster hiervan is de nieuwe locatie directeur van het Papageno Huis Laren, Ingrid Peters. Haar eerste werkdag begon dus meteen met nieuwe en strengere corona-voorschriften.

Ingrid Peters is mijn opvolgster. Zij is na een zorgvuldige selectieprocedure door het bestuur van het Papageno Huis in Laren aangenomen als de nieuwe locatie directeur. Ik ga mijn ervaring bij stichting Papageno en Papageno Huis Laren inzetten als directeur stichting Papageno Fonds om de andere Papageno huizen in Nederland op te zetten.

Ingrid zelf over haar introductie:
‘Ik had niet gedacht ooit geïntroduceerd te worden via het design van mondkapjes! Maar daar ben ik vast niet de enige in. Het geeft aan hoe in korte tijd een deel van ons leven is veranderd, tevens de rode draad van dit blog. En verandering wordt ook weleens de enige constante genoemd. Voor mij betekent het dat wij de handschoen oppakken om te zien hoe wij de verandering voor de jongeren van het Papageno Huis Laren en natuurlijk ook voor alle medewerkers en vrijwilligers ten goede kunnen laten komen. Dus we borrelen van de plannen om de dagbesteding deels met aangepaste programma’s in te vullen. Daarover volgt binnenkort meer informatie.

2020 11 06 Christien over IngridHoewel de periode dat ik er ben nog maar kort is, voel ik me enorm welkom. Heb ik kennisgemaakt met inspirerende jongeren, zie ik gepassioneerde medewerkers en betrokken vrijwilligers. Iedereen neemt de tijd om mij wegwijs te maken in het huis, zowel letterlijk als figuurlijk. Mijn inwerkprogramma is dan ook zeer gevarieerd.

Ik zie ernaar uit om met elkaar dit huis verder tot ontwikkeling te brengen. Stap voor stap voortbordurend op de basis die in de afgelopen 5 jaar door zoveel mensen tot stand is gebracht. Ik dank het bestuur voor het vertrouwen en Christien voor de warme overdracht.’