Vijf jaar Papageno Laren door Christien Kuysters, directeur stichting Papageno Fonds

Een diepgekoesterde wens werd werkelijkheid toen het Papageno Huis in Laren op 26 augustus 2015 door Koningin Maxima werd geopend. In dit unieke huis kunnen jongeren met autisme wonen, leren, creëren en muziek maken. Heel veel mensen zijn betrokken bij het succes van het Papageno Huis, daarom draag ik deze blog, ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan, aan hen op.

2020 08 25 Maxima PapagenoBedankt Jaap en Aaltje van Zweden
Zonder jullie doorzettingsvermogen en visie was het Papageno Huis nooit gebouwd en jullie blijven samen een inspiratiebron voor iedereen die bij stichting Papageno betrokken is.

Bedankt Koningin Máxima
Uw aanwezigheid tijdens de opening van het Papageno Huis maakte de dag extra bijzonder, voor de jongeren, de medewerkers en de gasten was het een dag om nooit te vergeten.

Bedankt bestuursleden
Een stichting kan niet zonder een bestuur en daarom zijn we dankbaar dat er bestuursleden zijn die hun kennis, kunde en netwerk inzetten voor muziektherapie en het Papageno Huis.

Bedankt sponsoren
Papageno ontvangt geen subsidie en daarom is fondsen werving heel belangrijk om te kunnen bestaan. Dankzij een aantal bijzondere fondsen én genereuze donateurs kan stichting Papageno haar unieke werk blijven doen. Met alle ondersteuning is Papageno blij; van donateurs die maandelijks een bescheiden bedrag bijdragen tot de founding fathers zonder wie het Papageno Huis nooit gebouwd zou zijn.

Bedankt ’s Heeren Loo
De zorg in het Papageno Huis is in vertrouwde handen bij ’s Heeren Loo zorggroep. Met 35 medewerkers zorgen deze collega’s ervoor dat er 24 uur per dag zorg beschikbaar is voor de 12 bewoners en de 60 dagbesteders die het Papageno Huis bezoeken.

Bedankt collega’s
Het Papageno Huis team is heel klein en daarom wordt er veel gevraagd van de zorgcoördinator, de vrijwilligerscoördinator en de huismeester. Dagelijks staan zij klaar om ervoor te zorgen dat alle faciliteiten op orde zijn én dat er een uitdagende programmering voor de jongeren is.

Bedankt ouders
Voor jullie vertrouwen. Het is niet niks om de zorg voor je kwetsbare kind in handen te leggen van zorg professionals in een Papageno Huis.

Bedankt vrijwilligers
Ik zeg altijd dat jullie ons een prachtig cadeau geven: jullie tijd. Maar ook jullie geduld, creativiteit en liefde voor de Papageno jongeren. Zonder de 70 vrijwilligers zou de zorg in het Papageno Huis zonder twijfel anders zijn en minder effectief.

Bedankt jongeren
Elke dag zijn jullie een inspiratiebron voor iedereen die bij het Papageno Huis betrokken is. Veel van jullie zijn verlegen bij de eerste kennismaking in het Papageno Huis. Da’s niet zo gek want het Papageno Huis is zo mooi en er lopen zoveel mensen rond dat je echt even moet wennen. Maar daarna zien wij hoe goed het met jullie gaat. Als Papageno team zijn we enorm trots op jullie en op de ontwikkeling die jullie doormaken.

En nu verder!

Met alle lessen die we hebben geleerd in het Papageno Huis in Laren mogen we nu ook Papageno Huizen in andere provincies van Nederland opstarten. Het Papageno Huis in Laren zal daarbij altijd de inspiratiebron zijn.